VIDEO: Romeo iz ekipe FunH2o priredio show na ždrijebu Divlje lige

Košarkaš talijanskog prvoligaša Umana Reyey Venezie, Dubrovčanin Hrvoje Perić, potom Karla Labaš i Maro Milković iz Dubrovačkih ljetnih igara, Marijeta Hladilo, pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Dubrovačko-neretvanske županije, te članovi FUN H20 Mlini, branitelja naslova, kao i Udruge Porporela  izvlačili su kuglice s imenima momčadi na ždrijebu 32. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu.

Za najzabavniji dio ždrijeba pobrinuo se Romeo Kelez iz ekipe Fun H2o, koji je s obližnje klupice pokupio dvije turistkinje iz Južne Koreje i uključio ih u svečanost. Kako je to izgledalo pogledajte u video prilogu…

Ovog ljeta će ukupno 30 momčadi igrati za naslov prvaka Divlje lige. Osam najboljih od prošle godine je lišeno igranja kvalifikacija. Ždrijebom je odlučeno kako će u skupini ‘A’ glavnog turnira uz prošlogodišnjeg prvaka, FUN H20 Mlini igrati Kamen Mali, prvak iz 2013. godine. U skupini ‘B’ doprvak Palace je dočekao Čingriju, u skupini ‘C’ brončana Špilja ’94 Danče je dobila za suparnika susjeda, Penatur, dok su Elafiti upali u skupinu ‘D’ u kojoj je nositelj Luka Čilipi, sastav koji je prošle sezone bio četvrti.

Kad su se izvlačile kuglice s imenima 22 momčadi, koje nastupaju u kvalifikacijama, a koje će pokušati izboriti jedno od preostalih osam mjesta u glavnom turniru, najviše se iščekivalo gdje će finut Solitudo, jedan od najuspješnijih sastava u povijesti, koji je kiksao prošlo ljeto te ove godine mora u kvalifikacije. Solitudo je upao u skupinu ‘C’. Ukoliko u njoj bude najbolji tada će igrati u skupini ‘C’ glavnog turnira u kojoj su Špilja ’94 Danče i Penatur, a ako dalje prođe kao drugi, tada ide u skupinu ‘A’ glavnog turnira u kojem su dva posljednja prvaka, Kamen Mali (2013.) i FUN H2O Mlini (2014.).

 

Inače, ukupno je šest utakmica 1. kola kvalifikacija. Jedna u kvalifikacijskoj skupini ‘A’: Libertas – Lukovica, jedna u kvalifikacijskoj skupini ‘B’: Ponta žala Mokošica – Plaža ispod Petke, dvije u kvalifikacijskoj skupini ‘C’: Solitudo – Lozica i Sovrnja Doli – Češke banje te dvije u kvalifikacijskoj skupini ‘D’: Uvalica – Batahovina i Velika Riva Doli – Crvene stijene Orašac. Kada će se i gdje igrati prvo  kolo kvalifikacija bit će objavljeno najkasnije do četvrtka, 16. srpnja do 16 sati na službenoj stranici Divlje lige (divljaliga.com). Ostali sastavi u kvalifikacijama svoj su slobodni u 1. kolu te ne igraju prije utorka, 21. srpnja.

Invalid Displayed Gallery

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.