Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja pobijedili su u drugoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske momčad Primorja EB 13:12 i tako izjednačili rezultat na 1:1. U zadnjoj četvrtini trener Primorja Ivan Asić je dobio crveni karton, što znači da neće voditi svoju momčad u trećoj finalnoj utakmici koja je na rasporedu u subotu, 16. svibnja na Kantridi.

  Gubio je Jug tijekom većine susreta, u jednom trenutku i tri gola razlike. Bilo je 7:4 u 23. minuti utakmice i malo je tko vjerovao da se Jug može vratiti u utakmicu. naravno, osim trenera Kobešćaka i igrača Juga koji su isto ovo učinili i, prvo u Rijeci u Regionalnoj ligi, potom u Szolnoku, pa i u zadnjoj utakmici na Kantridi. U ova tri slučaja, nije im se vratilo. Ali sada, kada je bilo najvažnije – jest. Prvi dio utakmice Juga su pogocima ‘gurali’ Bošković i Obradović, a onda su u zadnjoj do izjednačenja na 8:8 strijelci bili Fatović, Bicari i Bušlje.

  Imao je Jug i napad za pobjedu, ali Xavi Garcia nije dozvolio Aaronu Youngeru izvođenje šuta iz faula, a potom je i nakon isključenja ometao jugovog Australca. Dubrovčani su tražili peterac, ali se suci nisu oglasili.

  Uslijedilo je izvođenje peteraca u kojima je golman Juga Marko Bijač bio fantastičan. Dva puta Garcia i Sandro Sukno(jednom je promašio i tijekom igre) nisu realizirali peterce, a onda je u zadnjoj seriji Paulo Obradović zakucao loptu izaFrana Vićana.

  Gruž je proključao! Otkada se ovako glasno nije orilo Tre, tre, trese se.

  Hvala navijači, hvala Jugaši! Idemo dalje. Nema euforije. Tek je 1:1.

  jug.hr

  Podijeli

  Komentiraj