Ponedjeljak, svibanj 29
  Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš jučer je obišla i svečano otvorila nedavno završene zgrade POS II u Mokošici. Otvorenju su nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, ravnatelj Agencije za POS Grada Dubrovnika Damir Mihović, direktor APN- a Zagreb Slavko Čukelj, kao i predstavnici izvođača, nadzora i projektanta, te nadležnih gradskih upravnih odjela.

  Otvorenju je pristustvovala i ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Boja Milan Mustać s odgajateljicama, kojoj je gradonačelnik Vlahušić simbolično uručio ključeve budućeg vrtića u zgradi C, koji će s radom početi 1. rujna.
  Gradonačelnik Vlahušić ovom prilikom je pozdravio ministricu Mrak Taritaš i izrazio zadovoljstvo što će službeno otvoriti završeni kompleks zgrada s dječjim vrtićem. Zahvalio je svim stanarima na strpljenju, te pozdravio projektanta, izvođače, građevinare i sve koji su sudjelovali u realizaciji projekta POS II. Najavio je uskoro gradnju novih 110 stanova za HRVI u suradnji s ministarstvom branitelja, te istaknuo kako su započele aktivnosti oko otkupa zemljišta za nove stanove POS-a, za što su osigurana sredstva u ovogodišnjem gradskom proračunu.

  „Ovaj projekt govori da smo vratili POS među građane Hrvatske, ali govori i o razmišljanju Grada Dubrovnika kako omogućiti svojim građanima da dođu povoljno do nekretnine. Dobar projekt je projekt u kojem zajedno sudjeluju jedinica lokalne samouprave i država, ovo je jedan takav projekt i POS u kojem zajedno radimo, da građani Grada Dubrovnika imaju priliku doći do svoje nekretnine po znatno povoljnijoj cijeni nego što je cijena na tržištu“, izjavila je ministrica Mrak Taritaš istaknuvši kako u svakom projektu treba sagledati cijeli kontekst.

  „Cijena je naravno bitan kontekst, ali bitan je urbani koncept, tu su zgrade, dječji vrtić, igralište, ali i kvalitetu gradnje. Kada je počeo POS najviše je bilo primjedbi o lošoj kvaliteti gradnje“  rekla mi ministrica, te naglasila kako su zgrade po kategoriji energentske učinkovitosti A+ što znači znatno manji trošak za električnu energiju. „Ovaj stan je stan koji bi svatko poželio. Građani Grada Dubrovnika ovdje su imali priliku kupiti nekretninu kao i svi građani Republike Hrvatske, a vrijednost nekretnine je ovdje znatno veća.“, zaključila je ministrica Mrak Taritaš.

  Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić je izrazila zadovoljstvo završetkom projekta. „Naročito me veseli dječji vrtić, kao zamjenicu koja vodi društvene djelatnosti i s obzirom na povećanje broja djece i broja zahtjeva. Ovdje ćemo upisati oko 40 djece, naravno to nije kraj što se tiče strategije razvoja vrtića u Mokošici, trenutno radimo na projektnoj dokumentaciji za nadogradnju postojećeg vrtića Palčica, ovdje oko zgrade je novo igralište, uz već sedam postojećih u Mokošici i Klub mladih, što je način kako skrbimo o djeci od najmlađih do adolescentske dobi“, istaknula je saborska zastupnica Šimac Bonačić.

  Damir Mihović podsjetio je kako se kompleks sastoji od 64 stana, 8 zgrada po 8 stanova. U u zgradi C u prizemlju se nalazi dječji vrtić, 750 četvornih metara zemljišta na susjednom terenu  je u vlasništvu Grada Dubrovnika, s opremljenim dječjim igralištem, istaknuo je. Najavio je uskoro prodaju po listi prvenstva preostalih sedam stanova.

  Podijeli

  Komentiraj