Hrvatska stolnoteniska reprezentacija ostvarila je ono po što je stigla u Dubrovnik. U drugom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo naši stolnotenisači slavili su nad Austrijom 3-2 i s ovom pobjedom napravili ogroman korak prema plasmanu na Euro. Praktički su osigurali nastup na EP-u u Malmöu ove godine. Hrvatska je prva u skupini s omjerom pobjeda i poraza 2-0, Austrija ima 1-1, dok je Španjolska na 0-2. Još predstoje susreti sa Španjolskom kod kuće i Austrijom u gostima. Iz svake skupine na EP će se plasirati dvije reprezentacije. 

    Otvaranje je pripalo gostima koji su vrlo brzo vodili 2-0. Levenko je s 3-0 svladao Gaćinu, a potom je Habesohn s 3-2 bio bolji od Pucara. Iskusniji Austrijanac je uspio okrenuti tijek meča, iako je naš stolnotenisač vodio 2-0 u setovima. Srećom, tu je završio niz gostiju, a naši su stolnotenisači pokazali karakter. Zeljko je s 3-0 nadigrao Serdaroglua, u istom ritmu je nastavio i Gaćina, koji je s Habesohnom sve riješio u tri seta. Za kraj smo gledali dominaciju Pucara, koji je s 3-0 nadigrao Levenka.

    Posebno svečan bio je trenutak prije početka meča kad su Zoran Primorac i Renato Čengić, predsjednik i direktor HSTS-a, Marinku Matuloviću, dugogodišnjem predsjedniku STK Libertas Marinkolor uručili priznanje za njegov dugogodišnji doprinos stolnom tenisu.

     

    Podijeli

    Komentiraj