Ponedjeljak, prosinac 4

  Hrvatska je na kraju turnira prve skupine Euroafričke zone, koji se igrao u izraelskom Eliatu, pobijedila Portugal s 2:0. Susret je pobjedniku donosio samo dodatne bodova za plasman na rang listi reprezentacija, koja je mjerodavna za određivanje nositelja prilikom ždrijebanja skupina. Uspjeh su našoj reprezentaciji donijele Silvia Njirić i Ana Konjuh. Prvo je Njirić dobila Mariu Joao Koehler sa 6:4 i 6:3, a potom Konjuh s dva puta po 6:2 Michelle Larcher De Brito. Parovi se nisu igrali budući je bilo jasno tko je pobjednik.

  Podsjetnik, Hrvatska je u skupini ‘C’ s dvije pobjede (Estonija i Turska) i jednim porazom (Izrael) zauzela drugo mjesto. Samo su pobjednici skupina ostali u igri za veći rang. Na kraju su prolaz u kvalifikacije za plasman u drugu Svjetsku skupinu FED Cupa izborile su na turniru u Eliatu Belgija (pobjednik skupine ‘D’) i Ukrajina (pobjednik skupine ‘A’), koje su bile bolje od Velike Britanije (pobjednik skupine ‘B’) odnosno Izraela (pobjednik skupine ‘C’).

  Računajući i parove Ana je u FED Cupu ostvarila 14 pobjeda i 5 poraza (dobila je osam od jedanaest pojedinačnih susreta).

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Komentiraj