Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika i lokalna televizijska postaja Dubrovačka televizija od ovog tjedna ponovno su pokrenuli zajednički projekt „Vijesti za gluhe“.

  Temeljem sporazuma o suradnji Dubrovačka televizija svoju će središnju informativnu emisiju u repriznom emitiranju, koja je na programu od ponedjeljka do petka od 20.45 sati, prenositi uz simultani prijevod na znakovni jezik. Dodatno, vijesti za gluhe emitirat će se i subotom u istom terminu.

  Realizacijom ove suradnje učinjen je dodatni korak prema realizaciji jednog od ciljeva koncem prošle godine donesene Strategije Grada Dubrovnika za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom, u dijelu koji se odnosi na informiranje, komunikaciju i podizanje razine svijesti. „Oštećenje ne smije biti razlog nedostupnosti informacija i tehnologije“, navodi se između ostalog u Strategiji.

  Podsjetimo, Grad Dubrovnik je u listopadu 2015. usvojio Strategiju za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom za razdoblje od 2015. do 2020., a Povjerenstvo za osobe s invaliditetom na 1. sjednici održanoj u prosincu iste godine utvrdilo je smjernice za izradu Operativnog plana.

  Prema posljednjim podacima Udruge gluhih i nagluhih osoba DNŽ-a na području Grada Dubrovnika više od 360 osoba imaju različita oštećenja sluha. Od tog broja 163 su gluhe, dok je nagluhih 198 osoba.

  Podijeli

  Komentiraj