Ponedjeljak, srpanj 22
  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić održali su danas sastanak s predstavnicima hotelijera u Gradu Dubrovniku na temu pozicioniranja destinacije Grada Dubrovnika na rastućem američkom tržištu. Na sastanku je sudjelovao i Davor Gjivoje, poduzetnik i stručnjak u području turističkog menadžmenta, Dubrovčanin koji već 35 godina živi i djeluje u New Yorku.

  Sastanku su se odazvali predstavnici hotelskih tvrtki Jadranski luksuzni hoteli (JLH), Valamar, Importanne Resort, Hilton Imperial, Grand hotel Park, Radisson Blu i Hotel Lapad. Direktorica Vlašić uvodno je rekla kako je američko tržište iznimno važno, te da su Amerikanci u Gradu na drugom mjestu po dolascima, te rastu uzlaznom stopom od 20 do 30 posto godišnje. „Dubrovnik je brend u svijetu, no iznimno je važno kroz sajmove i različite aktivnosti ostati prisutan i pratiti tržište, uslijed poplave novih destinacija“, istaknula je direktorica Vlašić. Izrazila je i zadovoljstvo postignutim rezultatima, te rekla kako se tržište kontinuirano prati, te je donesen plan aktivnosti za sljedeću godinu.

  Davor Gjivoje rekao je kako 75 posto svih država Europe ima svoje turističke urede u SAD-u, te naglasio kako građani SAD-a i Kanade na putovanja godišnje utroše 160 milijardi dolara, što je respektabilna brojka. Od tog broja, 48 posto ih dođe u Europu, na samo predvorje Hrvatske i Dubrovnika, dodao je. Pohvalio je napore Grada Dubrovnika i Turističke zajednice u afirmiranju destinacije na udaljenim tržištima, te istaknuo kako Dubrovnik ima potencijala postati još veća zvijezda na američkom tržištu.  Uz zahvalu Davoru Gjivoju na dosadašnjem radu u afirmiranju Dubrovnika, svi predstavnici hotelijera usuglasili su se kako je američko tržište iznimno važno. Najvećem broju grupacija ono je na drugom mjestu dolazaka, odmah iza britanskog tržišta koje tradicionalno drži čelno mjesto u Gradu Dubrovniku. Zaključeno je kako je ključ uspjeha dostupnost destinacije, poglavito izvan ljetne sezone, te je potrebno djelovati u tom smjeru u sinergiji javnog sektora i privrede.

  Naknadno je održan radni sastanak s direktorima prodaja na pitanje dostupnosti i pojačanog online oglašavanja. Definirani su ciljevi boljeg povezivanja i povećanja broja cjelogodišnjih rotacija s Frankfurtom, Londonom i Istanbulom. Predviđeni budžet za projekt je 12 milijuna kuna na godišnjoj razini, a nositelj financijske konstrukcije će biti Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, uz participaciju privatnog sektora.

  Podijeli

  Komentiraj