Hrvatska U-21 reprezentacija osigurala je treći uzastopni plasman na Europsko prvenstvo, a dosadašnji izbornik Igor Bišćan imenovan je trenerom zagrebačkog Dinama. Kormilo mlade reprezentacije preuzet će Dragan Skočić, koji je u sjedištu Saveza potpisao ugovor s predsjednikom Saveza, Marijanom Kustićem.

  Prije vođenja Irana, Skočić je trenirao Rijeku, Interblock Ljubljanu, Al Arabi, Al Nassr, Malavan, Foolad, Rayka Babol i Sanat Naft. Među njegovim trenerskim uspjesima ističu se osvajanje Hrvatskog kupa s Rijekom, Slovenskog kupa i Superkupa s Interblockom, a s Al Arabijem je došao do finala Kupa prijestolonasljednika i Kupa federacija. Također, Skočić je vodio Al Nassr i Foolad u Azijskoj Ligi prvaka.

  “S puno ponosa, ambicije i optimizma preuzimam ovu ulogu te zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju. Igor je radio jako dobar posao s našom mladom reprezentacijom i želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na Europskom prvenstvu, a potom prionemo slaganju nove generacije. Imamo zaista puno talentiranih i kvalitetnih igrača te se radujem izazovu da im svojim znanjem i iskustvom pomognem ostvariti svoje potencijale”, izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić.

  Predsjednik HNS-a Marijan Kustić također je izrazio zadovoljstvo potpisom suradnjom.

  “Iznimno smo zadovoljni što smo dogovorili suradnju s jednim tako renomiranim, uspješnim i dokazanim stručnjakom, što potvrđuje koliko važnosti pridajemo razvoju naših mladih nogometaša. Zahvaljujem Draganu što je prihvatio naš prijedlog i odlučio se za ovaj izazov, iako je nakon sjajno odrađenog posla s iranskom A reprezentacijom vrlo tražen od strane brojnih klubova i saveza. Želim Draganu puno sreće i uspjeha, a od Saveza će imati maksimalnu podršku kako bi ostvario rezultatske i razvojne ciljeve koje smo zajednički postavili”, istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

  Izvor: HNS

  Podijeli

  Komentiraj