Ponedjeljak, lipanj 24

  Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, odabrao je 25 igrača koji će predstavljati Hrvatsku u Europskim kvalifikacijama za EURO 2024. Hrvatska je smještena u skupinu D zajedno s Walesom, Armenijom, Turskom i Latvijom. Samo dvije najbolje reprezentacije osigurat će direktan plasman na završni turnir koji će biti održan u ljeto 2024. godine u Njemačkoj.

  Vatreni otvaraju kvalifikacije 25. ožujka na svom terenu protiv Walesa u Splitu. Ova utakmica bit će prilika da se Hrvatska odmah stavi na prvo mjesto u skupini, a igrači će dati sve od sebe da ostvare pobjedu. Tri dana kasnije, 28. ožujka, Hrvatska će gostovati u Bursi kod Turske. Ova utakmica bit će ključna za Vatrene, s obzirom na to da će Turska biti jedan od glavnih konkurenata u skupini.

  Nakon završnog turnira Lige nacija u lipnju, Hrvatska će nastaviti s kvalifikacijama u rujnu, kada će gostovati u Latviji i Armeniji. U listopadu, Hrvatska će igrati dvostruki program, prvo na svom terenu protiv Turske, a zatim u gostima protiv Walesa. Posljednje utakmice kvalifikacija bit će odigrane u studenom, kada će Hrvatska prvo igrati kod kuće protiv Latvije, a zatim u gostima protiv Armenije.

  Izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, kojima je pridodao i četiri pretpoziva (Grbić, Jakić, Beljo, Špikić).

  “Nemamo razloga puno mijenjati momčad koja je prije nekoliko mjeseci osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu pa su tako na popisu 22 igrača iz Katara. Priključili smo ponovno Luku Ivanušeca koji igra u jako dobroj formi u Dinamu, a Petra Musu već neko vrijeme želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju”, izjavio je izbornik Dalić.

  “Kroz siječanj je bilo vidljivo da je fizički i psihički Svjetsko prvenstvo ostavilo traga na reprezentativce, no raduje me što se većina diže u formi i vjerujem da će do okupljanja svi biti u dobrom stanju. Iznimno nam je važno dobro krenuti u kvalifikacije, posebno jer startamo protiv dva vjerojatno najveća suparnika te možemo odmah napraviti važne korake prema Njemačkoj. U tom pogledu, dobro je što igramo prvu utakmicu kod kuće i vjerujem da će Poljud biti popunjen do posljednjeg mjesta kako bi pozdravio brončane”, ističe Dalić.

  “Prihvaćamo ulogu favorita u ovoj skupini – imamo najmoćniju momčad i ogromnu želju biti sudionikom tog Eura u Njemačkoj jer znamo kakvu bismo tamo imali potporu naših navijača, to prvenstvo nam je svima san. No, imamo dovoljno iskustva da znamo kako kvalifikacije mogu biti trnovite i da je potrebna puna koncentracija i maksimalan pristup u svakoj utakmici te ćemo tako pripremati ekipu, uz poštovanje prema svakom suparniku”, zaključuje izbornik.

  Hrvatska reprezentacija okupit će se 20. ožujka u Splitu gdje će boraviti do 27. ožujka kada će otputovati u Bursu.

   

  Vratari Obrambeni Vezni Napadači Pretpozivi
  Dominik Livaković Domagoj Vida Luka Modrić Ivan Perišić Ivo Grbić
  Ivica Ivušić Borna Barišić Mateo Kovačić Andrej Kramarić Kristijan Jakić
  Nediljko Labrović Josip Juranović Marcelo Brozović Bruno Petković Dion Drena Beljo
    Joško Gvardiol Mario Pašalić Mislav Oršić Dario Špikić
    Borna Sosa Nikola Vlašić Marko Livaja  
    Josip Stanišić Lovro Majer Petar Musa  
    Martin Erlić Luka Ivanušec Luka Sučić  
  Podijeli

  Komentiraj