Ponedjeljak, srpanj 22
  Prvi adventski vikend u Dubrovniku obilježen je novim rekordom turističkog ostvarenja. Podaci e-Visitora,  jedinstvenog informacijskog sustava koji omogućuje dnevni uvid u stanje turističkog prometa, na dan 26. studenog govore o rekordnih 1704 dolazaka, što je šest puta više nego prošle godine. Ostvareno je 3347 noćenja, odnosno četverostruko više nego lani.

  Ono što nas posebno veseli su izvanredni brojčani pokazatelji turističkih dolazaka i noćenja koji se i krajem godine nastavljaju na izvrsne cjelogodišnje rezultate. Dubrovnik se potvrđuje kao destinacija svih 365 dana u godini, pri čemu bi posebno istaknuli najnovije brojke turističkih statistika za mjesec studeni koje su direktan rezultat redefiniranog zimskog turističkog proizvoda.

  Kontinuirani rad na sadržaju i dostupnosti destinacije, suradnja Grada Dubrovnik i Turističke zajednice Dubrovnika sa svim čimbenicima iz privatnog sektora koji su to prepoznali i ravnopravno se uključili doprinose zajedničkom cilju Dubrovnika – grada za sve sezone.

  Dubrovački zimski festival zaživio je i postao prepoznatljiv brand Dubrovnika zimi, uz vrhunske rezultate dolazaka iz same regije ali i gostiju s dalekih tržišta. Sa zadovoljstvom ističemo kako osim milijuna ljetnih fotografija po kojima je Dubrovnik inače bio prepoznat u svijetu, sada postoji i ona zimska, čarobnog živog Dubrovnika.

  Grad Dubrovnik izražava zahvalnost svima koji su prepoznali, priključili se i doprinijeli ovom  iznimnom postignuću.

  Podsjetimo, Dubrovnik, šampion turizma, ostvario je rekordne rezultate kroz brojke poput tri milijuna noćenja i milijun dolazaka, o čemu svjedoče brojne nagrade. Za najuspješniju destinaciju Hrvatskog turizma u 2016. godina Hrvatska turistička zajednica dodijelila je priznanje gradu Dubrovniku jednako kao i priznanje za najuspješniju City break destinaciju, a Dubrovnik se okitio i titulom šampiona turizma za doprinos domaćoj turističkoj ponudi.

  Vlaho Margaretić, 
  pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more

  Podijeli

  Comments are closed.