Ponedjeljak, srpanj 22

  Smart City Dubrovnik novi je projekt Grada Dubrovnika i razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, osmišljen za njegov budući razvoj temeljen na suvremenim tehnologijama, a planira se realizirati u fazama do 2020. godine.

  Ciljevi projekta su višestruki: od zapošljavanja mladih u informacijskom – komunikacijskom sektoru, poticanja razvoja novih start up poduzeća s ciljem samozapošljavanja mladih, visokoobrazovanih i nezaposlenih osoba, do senzibilizacije građana i javne uprave o mogućnostima koje pruža suvremena tehnologija objedinjena u koncept tzv. „pametnog grada“po uzoru na uspješna iskustva tek nekolicine zapadnoeuropskih gradova koji su krenuli u ovom smjeru.

  Projekt Smart City Dubrovnik započet će uz „City OS“ Hackathon Dubrovnik 2015, jedinstveni događaj koji okuplja IT stručnjake, programere, softverske inženjere, te druge profesionalce, odnosno kreativne i inovativne osobe s ciljem razvoja konkretnih IT rješenja koji imaju primjenu u lokalnoj sredini te ih je moguće primjeniti i na druga područja.

  Hackathon Dubrovnik 2015koncipiran jekroz tri glavna događanja od 2. do 10. svibnja 2015: započinje konferencijom za širu javnost i javni sektor te se nastavlja tijekom vikenda intenzivnim 48-satnim IT programiranjem, dok će prethodno biti održane i specijalizirane radionice za IT sektor o inovativnim programskim alatima.

  Praktične radionice 2. svibnjavoditi će renomirani IT eksperti, a pokriti će sljedeće teme: Apple iOS development, Android development, Arduino elektronika, IBM cloud servisi, Google V8 (Node) i Angular i sl.

  Natjecatelji razvijaju novi proizvod sukladno potrebama Grada Dubrovnikauz podršku iskusnih mentora. Najbolje ideje odabrati će tim sudaca, a bit će i nagrađene.

  Nagrade za pobjedničke timove su:
  Prvo mjesto – 10.000,00 kn
  Drugo mjesto – 7.000,00 kn
  Treće mjesto – 5.000,00 kn

  uz pristup radnom prostoru za razvoj projekta i mentorstvo koje će se odvijati u prostorijama DURA-i uz vrhunska Apple Macintosh računala osigurana kroz donaciju američkog koledža – RIT Croatia, Dubrovnik.

  Detaljne informacije o cjelokupnom projektu s detaljnim rasporedom i načinom prijave dostupne su na:http://cityos.io

  Poziv za sudjelovanje je još uvijek otvoren za najbolje developere, inženjere i druge mlade entuzijaste koji svojim znanjem i kreativnim radom žele sudjelovati u viziji grada Dubrovnika za budućnost.

  Sudjelovanje na svim događanjima je u potpunosti besplatno i sponzorirano od partnera projekta te je cjelokupna inicijativa podržana od strane brojnih mladih kreativnih i inovativnih ljudi kao i uspješnih IT poduzetnika iz regije.

  Podijeli

  Komentiraj