Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima održao je danas sastanak s direktorom Sanitata Vedranom Kunicom i predstavnikom Postaje prometne policije Dubrovnik, na temu kontrole zaustavljanja turističkih autobusa na Pilama.

    Stav Grada ostaje nepromijenjen, provedba odluke Gradskog vijeća o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima (Službeni glasnik Grada Dubrovnik broj 10/2014) nastavlja se i dalje pojačanim nadzorom na Pilama, istaknuo je gradonačelnik Vlahušić. Izbjegavanjem plaćanja obveza i iskrcavanjem na stanicama javnog gradskog prijevoza na platou Pila stvara se prometna gužva koja onemogućuje normalan život Grada i naših sugrađana što nećemo dopustiti, rekao je gradonačelnik.

    U dogovoru s prometnom policijom usuglašeno je kako je potrebno pojačati nadzor većim brojem prometnih policajaca koji će vršiti kontrolu zajedno s komunalnim redarima. „Naš Grad se ponosi visokom razinom sigurnosti što je danas jedna od najvećih vrijednosti u svijetu, a izgradili smo je zajedno. Našim građanima dužni smo omogućiti nastavak normalnog suživota između lokalnog stanovništva i turista i turističkih agencija u vrijeme posjeta kruzera Dubrovniku i to nam je glavni cilj u provedbi ove odluke. Zato pozivamo sve uključene na razum kako bismo postigli konsenzus na obostranu korist.“, izjavio je gradonačelnik.

    Podijeli

    Comments are closed.