Ponedjeljak, srpanj 22

  Nagrađivani „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića u režiji Joška Juvančića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, treću godinu zaredom od obnove, vraća se na lokrumske hridi gdje će biti izveden u sklopu dramskog programa 66. Igara, 16., 17., 18. i 19. srpnja s početkom u 21:30 sati.

  U Juvančićevoj režiji „Ekvinocijo“ je premijerno izveden 2004. godine te je iste godine pobrao veliki uspjeh osvojivši četiri Nagrade hrvatskog glumišta i to za najbolju predstavu u cjelini, Joško Juvančić za najbolje redateljsko ostvarenje, Doris Šarić Kukuljica za glavnu žensku ulogu za ulogu Jele te Deni Šesnić za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti za oblikovanje svjetla. Nakon četiri godine izbivanja s repertoara Igara, „Ekvinocijo“ je obnovljen 2013. uz veliki interes publike.

  „Ekvinocijo“ priča o patnji majki i žena pomoraca, o napuštanju ognjišta u potrazi za srećom i bogatstvom. Događa se jedne olujne noći, kada oluja bjesni i u dušama ljudi, tjerajući ih u iskazivanje duboko skrivenih bolnih tajni. Probranom glumačkom postavom Festivalskog dramskog ansambla, spektakularnom scenografijom na južnim hridinama otoka Lokruma te brojnim nagradama, „Ekvinocijo“ u režiji Joška Juvančića predstavlja vrhunac dubrovačkog

  ambijentalnog teatra i amblematsku predstavu Igara za kojom interes publike ne jenjava. Scenografiju potpisuje Marin Gozze, svjetlo Deni Šesnić, a kostimografiju Ingrid Begović. Frana Dražića igra Kruno Šarić, Nika Marinovića Maro Martinović, Iva Ledinića Nikša Kušelj, Jelu Doris Šarić- Kukuljica,  Anicu Nika Burđelez, Pava Frano Mašković, a Vlaho Slijepi je Branimir VidićFlika.

  U „Ekvinociju“ će na 66. Igrama, kao i lani, uživati i strani posjetitelji jer je praćenje predstave omogućeno preko titlova na engleskom jeziku na vlastitim ili unajmljenim mobilnim uređajima – tabletima i pametnim telefonima, uz pomoć nagrađene aplikacije Vip script razvijene u suradnji Vipneta i UX Passion agencije.

  Polasci brodova iz stare gradske luke za Lokrum su u 20:30 i 20:50 sati, a vožnja je uključena u cijenu ulaznice, koje su dostupne online na www.dubrovnik-festival.hr te na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia te u Kulturno-informativnom centru u Luži.  Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine ostvaruju popust od 30% pri kupnji ulaznica na navedenim prodajnim mjestima za sve programe u sklopu Igara.

  Podijeli

  Komentiraj