Ponedjeljak, prosinac 4
  Pod predsjedanjem zamjenice gradonačelnika Tatjane Šimac Bonačić u četvrtak je u Maloj vijećnici održana sjednica Foruma branitelja, na kojoj je utvrđen konačni program ovogodišnjeg Dana dubrovačkih branitelja.

  Program počinje satom povijesti u dubrovačkim školama uz sudjelovanje dubrovačkih branitelja iz Domovinskog rata, nastavlja se prisjećanjem i odavanjem počasti poginulim braniteljima i civilima na mjestima stradanja i spomen obilježjima te svetim misama. Program uključuje i športske i kulturne manifestacije poput nogometnog turnira u spomen na najmlađeg poginulog dubrovačkog branitelja Josipa Zvona te svečanog koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

  Na Forumu branitelja prihvaćeno je izvješće o hodočašću dubrovačkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata gradu prijatelju Vukovaru u prigodi Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Jednodušna je ocjena da je cijeli program protekao dostojanstveno i s dubokim pijetetom.

  Zamjenica gradonačelnika pohvalila je sve sudionike hodočašća u Vukovar i posebno zahvalila organizatorima programa, dubrovačkim podružnicama Udruge udovica poginulih branitelja i HVIDRA-e.

  Podijeli

  Komentiraj