Grad Dubrovnik je putem županijskog Ureda državne uprave zaprimio Uputu Ministarstva uprave o funkcioniranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u uvjetima kada nije donesen proračun odnosno odluka o privremenom financiranju.
  U dopisu od 2. siječnja 2015. kojeg potpisuje pomoćnik ministra Boris Milošević otkriva se što znače „nužni i redoviti izdaci“ te se nalaže restriktivno financijsko ponašanje.

  Prema Uputi Ministarstva uprave hitni i najnužniji izdaci obuhvaćaju plaće zaposlenih u gradskoj upravi, odnosno plaće korisnika gradskog proračuna, najnužnije materijale i režijske troškove, kao i dospjele ugovorne i druge obveze te da je pri njihovom izvršavanju nužno voditi računa o svim ograničenjima vezanim uz privremeno financiranje i raspolaganje sredstvima jedinice.

  Iz Ministarstva Uprave također navode kako u vremenu kada u jedinici lokalne samouprave nije donesen proračun ni odluka o privremenom financiranju, pojam “nužni i redoviti izdaci” treba tumačiti restriktivno.
  U svrhu pravovremenog i točnog informiranja javnosti Uputu ministarstva objavljujemo u cijelost, a istu pronađite u vezanim dokumentima.

  Podijeli

  Komentiraj