Ponedjeljak, prosinac 4
  Upućivanjem točke na sjednicu Gradskog vijeća koja je održana u ponedjeljak 14. ožujka gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić pokrenuo je inicijativu rješavanja pitanja vezova na Batali. Naime, Gradsko vijeće je na 17. sjednici podržalo ovu inicijativu i usvojilo Zaključak o pokretanju postupka osiguranja sredstava za nabavku i izgradnju pontona za komunalnu lučicu na Batali. Na poziv gradonačelnika u Maloj vijećnici u petak je održan koordinacijski sastanak tijekom kojeg su utanačene daljnje aktivnosti kako bi se što prije pristupio izgradnji.
  Uz gradonačelnika sastanku je nazočila pročelnica UO za proračun financije i naplatu Anita Burić, a sa strane Županije zamjenik Župana Davorko Obuljen, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, more, poduzetništvo i energetiku Ivo Klaić te predstavnici PŠRD Batala.

  Grad Dubrovnik, ponovio je gradonačelnik, želi financirati nabavku pontona koji s iznosom od 10 milijuna kuna bez PDV-a čine polovicu ukupne vrijednosti investicije, dok ostatak otpada na operativnu obalu i popratne prostore. Stoga će Grad i Županija sklopiti sporazum prema kome će Grad Dubrovnik na razdoblje od 10 godina, počevši od ove, godišnje osigurati milijun kuna za sufinanciranje ovog projekta od javnog interesa.

  Predstavnici Županije izvijestili su da se izdavanje građevinske dozvole očekuje se u lipnju, te je realno az očekivati da bi se radovima moglo pristupiti na jesen.

  Predstavnici PŠRD Batala iznijeli su zahtjev da žele biti uključeni u daljnje aktivnosti. Stoga je na prijedlog gradonačelnika dogovoreno da će se u nakon Uskrsa na Batali organizirati sastanak svih uključenih na kojem će se prezentirati tehničke pojedinosti projekta od posebnog interesa za građane, korisnike vezova.

  Podijeli

  Comments are closed.