Grad osigurao prijevoz za osobe s invaliditetom i učenike osnovnih škola

Grad Dubrovnik je u svom Proračunu za 2014. osigurao sredstva za nabavu i troškove rada specijaliziranog  vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, koje je počelo s radom 3. studenog 2014. Grad Dubrovnik je danas za ovu namjenu uplatio Libertasu d.o.o. 38.750,00 kuna.

Sukladno Pravilniku o obavljanju prijevoza osoba sa invaliditetom na području Grada Dubrovnika, pravo na ostvarivanje usluge prijevoza imaju osobe sa invaliditetom koje se kreću pomoću invalidskih kolica, osobe s teškim motoričkim smetnjama ( 80% i više tjelesnog oštećenja u donjim ekstremitetima) i slijepe osobe.

Obzirom da je Zakon o predškolskom odgoju utvrdio obvezu organiziranja i financiranja prijevoza učenika osnovnih škola te da bi eventualni prestanak obavljanja ove usluge, uslijed nepostojanja temeljnog gradskog financijskog dokumenta, prouzročio nepopravljive štete kako za dubrovačke osnovne škole, tako i za Grad Dubrovnik, gradonačelnik Grada Dubrovnika potpisao je Ugovor s društvom Libertas o prijevozu učenika. Time su se stekli uvjeti da se prijevoz učenika nesmetano nastavi organizirati od ponedjeljka, 12. siječnja , kada počinje drugo polugodište školske godine 2014./15.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.