Grad spreman podržati gradnju kongresnog centra na Babinom kuku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić u petak je održao sastanak s predsjednikom Uprave tvrtke Valamar Riviera d.d. Željkom Kukurinom i regionalnim direktorom Valamara za Dubrovnik Tomislavom Dumančićem.

Predstavnici Uprave najveće hotelske tvrtke u Hrvatskoj, koja samo u Dubrovnika raspolaže s trećinom svojih ukupnih kapaciteta na Jadranu, zahvalili su Gradu na potpori, te su iznijeli svoje poslovne planove koji uključuju nova ulaganja u turističke i javne sadržaje. Među njima najvažniji projekt je gradnja kongresnog centra na Babinom kuku.

Gradonačelnik Vlahušić pozdravio je ideju gradnje kongresnog centra istaknuvši da je Grad Dubrovnik spreman uključiti se u investiciju u okviru svojih financijskih mogućnosti. Pri tome je rekao kako Grad sredstva za financiranje projekta i ostvarivanje suvlasničkih odnosa nema namjeru izdvajati iz postojećih proračunskih stavki. Predložio je koncept razvoja novog proizvoda, odnosno uključivanje uspješnog gradskog projekta turističke kartice (DU Card) u ponudu Valamara, za što postoji veliki potencijal. Na taj način bi se u sklopu turističkog aranžmana ove hotelske grupacije s godišnjim ostvarenjem od 800.000 noćenja prodavala trodnevna i sedmodnevna Dubrovačka kartica, prilagođena potrebama i zahtjevima gostiju, a dio prihoda od novoostvarene vrijednosti Grad bi preusmjerio u financiranje kongresnog centra.Vodstvo Valamara pozdravilo je ovaj koncept, a razgovori na tu temu će se uskoro intenzivirati.

Na sastanku su adresirana i postojeća otvorena pitanja poput potrebe prilagodbe postojećeg UPU-a i osiguravanja sportsko-rekreacijskih i zabavnih javnih sadržaja na Babinom kuku, za što u Upravi Valamara postoji interes i konkretni planovi, istaknuto je.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.