Povjerenstvo za izradu nove Odluke o zaustavljanju turističkih autobusa i osobnih automobila u zoni posebnog prometnog režima na danas održanom sastanku razmotrilo je različite modele naplate,  no usuglašeni stav je u potpunosti izostao.

  S obzirom na novonastalu situaciju, pri kojoj je posve razvidno da u dogledno vrijeme neće doći do izmjene odluke, gradonačelnik Andro Vlahušić naglasio je kako će Grad Dubrovnik nastaviti poštivati i provoditi važeću Odluku o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, a koju je Gradsko vijeće usvojilo u rujnu 2014.

  Izvijestio je nazočne da ukupno dugovanje turističkih agencija prema Gradu Dubrovniku premašuje 22 milijuna kuna, te da 90 posto od tog iznosa otpada na pet „dubrovačkih“ agencija: Atlas, Elite Travel, MSC krstarenja, Applicon Tours i Gulliver Travel. Istaknuo je, usporedbe radi, da ukupni iznos dugovanja prelazi vrijednost ulaganja u potpunu rekonstrukciju i nadogradnju PŠ Montovjerna sa sportskom dvoranom, odnosno vrijednost dvije komunalne lučice. Navedene agencije, rekao je gradonačelnik, uredno su od gostiju kao krajnjih korisnika naplatili svoje usluge, te  podmirili troškove vodiča i vozača. –„Jedino kome su odlučili ne platiti jest Grad Dubrovnik“, rekao je.

  -„Takvu praksu nećemo tolerirati“, poručio je Vlahušić te je od idućeg tjedna najavio strogo provođenje važeće odluke za čiji nadzor će se koristiti i pneumatske rampe postavljene na Pilama prošle godine. Drugim riječima, autobus koji dođe na Pile može ostaviti putnike, no bez plaćanja naknade za zaustavljanje ukrcaj tih istih putnika bit će onemogućen. Prilikom provođenja Odluke neće se uzimati u obzir dugovanja iz prethodnih godina, rečeno je.

  Gradonačelnik se pred članovima Povjerenstva osvrnuo i na priče koje kruže gradom da će ukoliko Grad Dubrovnik ustraje na provođenju odluke doći do potpune blokade ulica. „Neću dopustiti da bilo tko radi nered na ulicama i ucjenjuje niti građane Dubrovnika niti gradonačelnika samo zato što provodimo Odluke Gradskog vijeća.“

  Podijeli

  Comments are closed.