Četvrtak, svibanj 23

  Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je danas dopis ministru financija Republike Hrvatske Zdravku Mariću na temu koncesije za žičaru, odnosno nedostajuće suglasnosti tog ministarstva na Zaključak Gradskog vijeća kojim su definirani svi potrebni elementi za konačno potpisivanje ugovora o koncesiji između Grada Dubrovnika i društva Excelsa nekrentine.

  U dopisu se navodi kako je Grad Dubrovnik imenovao Povjerenstvo za dodjelu koncesije za žičaru, a Gradsko vijeće Grada Dubrovnika donijelo je odluku kojom se utvrđuje visina koncesijske naknade, njen stalni i varijabilni dio i to temeljem studije opravdanosti davanja koncesije izrađene od strane tvrtke Konfidenca d.o.o. iz Dubrovnika. Zaključkom Gradskog vijeća davatelj koncesije utvrdio je i vrijeme trajanja koncesije.

  Posljednji zahtjev Grada Dubrovnika za izdavanje prethodne suglasnosti sukladno Zakonu o žičarama za prijevoz putnika Ministarstvu financija upućen dana je 20. listopada 2016. godine. Odgovorom od 8. studenog Ministarstvo je ponovno dobilo izdati traženu suglasnost.

  Gradonačelnik Vlahušić od ministra Marića traži da se zahtjev Grada Dubrovnika od 20. listopada ponovo razmotri, te da se izda prethodna suglasnost sukladno članku 52. Zakona o žičarama za prijevoz osoba.

  Također, predlaže da se u najskorijem mogućem roku organizira zajednički sastanak između predstavnika Ministarstva i Grada Dubrovnika, kako bi Grad Dubrovnik kao davatelj koncesije mogao nastaviti s daljnjim postupkom i konačno zaključiti ugovor o koncesiji.

  Podsjetimo i da su sastanci s predstavnicima društva Excelsa nekretnine d.d., vlasnika žičare Dubrovnik-Srđ, održani u listopadu i studenom, posljednji od kojih i uz nazočnost predstavnika klubova vijećnika. Ovo društvo već šest godina posluje bez koncesije, čime gradski proračun ostaje bez značajnih sredstava.

  Podijeli

  Comments are closed.