Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić susreo se danas u Seulu s predsjednikom Narodne skupštine Republike Koreje Chung Ui-hwaom. Razgovarali su o nastavku uspostavljene suradnje Grada Dubrovnika i Republike Hrvatske s Južnom Korejom.

  Predsjednik Skupštine prošle je godine posjetio Hrvatsku i Dubrovnik te se i ovom prilikom gradonačelniku zahvalio na ugodnom prijemu. Rekao je kako je Hrvatska u Koreji izrazito popularna te kada bi se provelo istraživanje među stanovnicima, Dubrovnik i Hrvatska zasigurno bi bili na 1. mjestu destinacija za putovanje.
  Predsjednik Chung Ui-hwa rekao je i kako ga se u Dubrovniku posebno dojmio stalni postav izložbe „Dubrovniku u Domovinskom ratu 1991.-1995.“ uklopljen u tvrđavu Imperijal te žrtva Hrvatske u ratu za samostalnost.
  Gradonačelnik Vlahušić zahvalio se predsjedniku Narodne skupštine i njegovim suradnicima na promociji Dubrovnika u Koreji i istaknuo korejske turiste kao najvjernije, posebno u zimskom razdoblju.

  Gradonačelnik Vlahušić za boravka u Seulu sastao se i s predstavnicima grada i provincije te s predstavnicima turističke privrede. Počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Koreji In-Mo Yang gradonačelniku je bio pratnja na svim sastancima u Seulu.

  Podijeli

  Comments are closed.