Nastavno na jučerašnji dopis svim gradskim vijećnicima u kojem je zatražio zauzimanje jasnog političkog stava oko pitanja zidina i agencija, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas se javnim pismom obratio vijećnicima liste Srđ je Grad.
  Poštovana gospodo vijećnici liste Srđ je Grad,

  Kada to već ne čini predsjednik Gradskog vijeća, iskreno se nadam da ćete upravo Vi inicirati što hitnije sazivanje sjednica povjerenstava i radnih skupina za pregovore s Društvom prijatelja dubrovačke starine i turističkim agencijama na temu zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa u zoni posebnog prometnog režima. Nadam se da ćete ga makar javno pozvati da to učini, naravno ukoliko uistinu zastupate javni umjesto privatnog interesa vlasnika agencija i pojedinaca ustoličenih u Društvu prijatelja dubrovačke starine.

  Na ime zaustavljanja, te iskrcaja i ukrcaja gostiju na Pilama, turističke agencije Gradu Dubrovniku ukupno duguju preko 20 milijuna kuna, a među njima prednjače upravo tzv. dubrovačke: Atlas, Elite, Applicon i Gulliver. Te iste „dubrovačke agencije“ i dalje izbjegavaju plaćanje za 40.000 zaustavljanja godišnje. Samo u ovoj godini njihov dug prelazi 5,5 milijuna kuna. To je, poštovana gospodo „srđevci“, gotovo iznos utrošen u rekonstrukciju OŠ Lapad.

  Što građani imaju od takvog postupanja? Osim ogromnih gužvi na prometnicama, uništenih cesta, „čepova“ na ulasku i izlasku iz povijesne jezgre, i to sve uz Vašu pomoć. Iste te dubrovačke agencije odnose se krajnje neodgovorno prema svojim sugrađanima, a podcjenjivački prema instituciji Grada, kako prema gradonačelniku, jednako tako i prema Vama, vijećnicima koji predstavljate i zastupate interese građanki i građana Dubrovnika.

  Poštovani, u cilju međusobnog dijaloga, kojeg su Vam u javnim nastupima puna usta, nadam se da ćete nam i pisanim putem jasno obrazložiti Vaše stavove, kao i da ćete svojim utjecajem u Gradskom vijeću potaknuti i ostale političke opcije da što prije riješimo dva goruća problema. Ponavljam, to je ključno napraviti prije samoga usvajanja proračuna kako bi građani Dubrovnika imali dovoljno sredstava za svoje socijalne programe i razvojne projekte.

  Andro Vlahušić
  Gradonačelnik Dubrovnika

  Podijeli

  Komentiraj