Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić za vrijeme boravka u Sjedinjenim Američkim Državama posjetio je grad prijatelj Monterey te se susreo s gradskim upraviteljem Michaelom McCarthyem i suradnicima. Dvojica gradonačelnika razgovarali su o nastavku suradnje dvaju gradova i svim zajedničkim projektima.

    Gradonačelnik je obišao i Monterey Bay Aquarium, jedan od najboljih svjetskih akvarija izgrađen 1984. godine koji godišnje bilježi dva milijuna posjetitelja, a snažan je nositelj privrede grada i okolice. Susreo se s upravljačkim osobljem i upraviteljicom Julie Packard koji su ga upoznali s tehničkim karakteristikama akvarija. Grad Monterey glavni je partner Dubrovniku u izgradnji dubrovačkog akvarija koji će s popratnim sadržajima biti središnje mjesto novog gruškog akvatorija.

    S predstavnicima hrvatske zajednice u Watsonvilleu gradonačelnik je razgovarao o razmjeni srednjoškolaca na trotjedne programe, budući da tu zajednicu najvećim dijelom čine Hrvati iz Konavala, Župe i Primorja.

    Podijeli

    Comments are closed.