Ponedjeljak, lipanj 24
  Tijekom radova na održavanju kamenih pločnika na dijelu Gundulićeve poljane, koje za Upravni odjel za komunalne poslove provodi ugovorni izvođač, pronađeni su brojni arheološki nalazi poput ostataka građevina koje su, pretpostavlja se, bile uglavnom gospodarske namjene. Nakon što konzervatori završe postupak evidentiranja nalaza završit će se započeta sanacija pločnika vrijedna 250.000 kuna.

  Radove na Gundulićevoj poljani u utorak je obišao gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima. Istaknuo je tom prigodom nakanu Grada Dubrovnika da u suradnji sa Zavodom za obnovu rekonstrukciju čitave površine poljane prijavi za financiranje iz europskih fondova kako bi se kroz projekt redovitog održavanja pločnika u povijesnoj jezgri nastavila i arheološka istraživanja.

  Nakon Gundulićeve poljane gradonačelnik je posjetio i Knežev dvor gdje traju radovi rekonstrukcije odnosno restauracije i održavanja postojećih kamenih stupova i svodova atrija. Prvu fazu investicije vrijednu 10,5 milijuna kuna provodi Zavod za obnovu Dubrovnika uz cjelovito financiranje iz proračuna Grada Dubrovnika.

  Knežev dvor posljednji put obnavljan je početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a procjenjuje se da će kompletna obnova u fazama trajati nekoliko godina. Prva faza obnove završit će u travnju, a nastavak radova najavljen je već za kraj 2016. godine.

  Nakon obilaska gradonačelnik je zadovoljstvo što je uz popravke pločnika Gundulićeve poljane i obnovu Kneževa dvora u tijeku i sanacija Onofrijeve fontane, dok se radovi na crkvi sv. Vlaha primiču kraju. Još jednom je pozvao Društvo prijatelja dubrovačke starine da nastavi s radovima u Pilama.

  Podijeli

  Komentiraj