Ponedjeljak, lipanj 24
    Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković sa suradnicima održali su danas sastanak s Franjom Pašalićem i predstavnicima tvrtke Laguna trade d.o.o., koncesionarima buduće Marine Gruž.

    Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako unatoč svim nesuglasicama i dalje podupire projekt Marine Gruž jer je to u konačnici projekt za dobrobit cijelog Dubrovnika. Na sastanku je iskazana spremnost obaju strana, i Grada Dubrovnika i tvrtke Laguna trade za suradnju u rekonstrukciji Lapadske obale. Grad Dubrovnik će ishoditi sve potrebne dozvole kako bi se za vrijeme izvođenja radova na samoj Marini Gruž mogao raditi i obalni zid, točnije bušenje pilona i zaglavnika dužinom cijele obale, a Laguna trade je iskazala interes za aktivnim sudjelovanjem u cilju smanjivanja troškova.

    Marko Potrebica, gradski vijećnik i predsjednik veslačkog kluba Neptun rekao je kako ne žele priječiti investicije koje su u interesu grada, ali kako Neptun ima ugovor o zakupu i ne namjerava ustupiti niti metar svog zakupljenog prostora. Frano Pašalić rekao ja kako za to neće ni biti potrebe jer se koncesije ne preklapaju.

    Podijeli

    Komentiraj