Jednim jednostavnim pitanjem dječak spasio život čovjeku na rubu mosta

Život piše neobične priče, a u ovoj su samo tri riječi bile dovoljne da se ispiše nova stranica u životu jednog Irca. Izrekavši samo tri riječi, jedan je dječak spasio život čovjeku, na ulicama Dublina.
Što mu se tog dana, dok je išao kupiti sok, dogodilo, dječak je opisao u postu “Humans of Dublin”.

“Išao sam kupiti sok, kada sam ugledao čovjeka, ne starijeg od 30 godina, kako stoji na rubu mosta. Pomislio sam, čovječe… Zaustavio sam se i pitao sam ga: “Jesi li dobro?”. U njegovim sam očima vidio da nije dobro. Počeo je plakati”, napisao je dječak.
“Molio sam ga da siđe i sjedne pored mene na stepenice, što je, nakon dužeg vremena, i učinio. Sjedili smo na obalama rijeke Liffey i pričali 45 minuta. Rekao mi je sve što ga tišti”

“Nisam ga mogao ostaviti samoga, a morao sam krenuti dalje. Zato sam mu rekao da ću pozvati hitnu pomoć. Rekao sam mu da će mu oni pomoći. Međutim, on me je molio da ih ne zovem. Rekao je da samo treba malo prošetati i da će biti dobro. Rekao sam mu da noćas neću oka sklopiti bude li sam šetao okolo. Pristao je i pozvali smo hitnu. Odvezli su ga u bolnicu St. James”

“Dao sam mu svoj broj mobitela, da mi se javi. Tri mjeseca kasnije, primio sam poziv. Rekao mi je da mu je žena trudna, da očekuju dječaka i da će ga nazvati po meni. Možete li to vjerovati? Nazvat će dijete po meni.”

“Rekao mi je kako je, baš u tom trenutku kada sam mu pristupio, želio skočiti. Tih nekoliko riječi su mu, kaže, spasile život. Jesi li dobro, riječi su koje mu i danas odzvanjaju u glavi. Ne razumijem kako su mu te tri riječi mogle spasiti život”, napisao je dječak kojemu je čovjek, na to, odgovorio:
“Zamisli da te nikada nitko to nije upitao”

Vjerovali u istinitost ove priče ili ne, jedno je sigurno. Najbolje priče čut ćete na obalama rijeke Liffey, za samo pola penija.

net.hr