Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić obišli su danas Osnovnu školu Lapad na kojoj su završeni radovi na rekonstrukciji i nadogradnji vrijedni 7,5 milijuna kuna.

  Lapadska škola odsad raspolaže s osam obnovljenih i četiri potpuno nove učionice, novim sanitarnim čvorovima te kuhinjom s restoranom, a od početka školske godine i s prostorijama za produženi boravak. Od ukupnih 7,5 milijuna kuna na radove otpada 6,9 milijuna kuna, a na modernu opremu koja stiže kroz desetak dana 600.000 kuna.

  Ravnateljica OŠ Lapad Mirjana Kaznačić iskazala je zadovoljstvo, kako svoje tako i svih profesora, roditelja i djece. Dodala je i kako je poboljšana sigurnosna situacija, jer je škola sada dobila i 10 novih izlaza u slučaju opasnosti, a kroz cijelu školu proveden je i vatrodojavni sistem.

  Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je ulaganja u obrazovanje kao jedan od prioriteta ove gradske uprave.

  – Bitno nam je da budu razvijeni i vrtići i škole, cijela obrazovna vertikala. Nitko ne može nadoknaditi gubitak kvalitetnog obrazovanja u vrtiću ili osnovnoj školi. Dovoljno je vidjeti kako danas izgledaju osmaši. To su pravi mali ljudi koji su naučili raditi i živjeti. Iz svog se školovanja najviše sjećam razdoblja iz osnovne škole, tada se prikupi i najviše informacija. I zato je rad profesora s tom djecom bitan kako bi se ona formirala u one koji će u budućnosti voditi Grad, rekao je gradonačelnik Vlahušić dodavši kako je za iduću godinu cilj dograditi Područnu školu Montovjerna.
  Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić rekla je kako se radi na prilagodbi projekta nadogradnje Područne škole Montovjerna te kako bi uskoro trebalo stići zeleno svijetlo iz resornog Ministarstva. Idejnim projektom predvidjet će se i svi potrebni energetski sustavi kako bi cijeli kompleks dobio energetski razred “A”, te kako bi se istovremeno osigurao najveći mogući iznos sufinanciranja.

  Podijeli

  Komentiraj