Manifestacija „Otočni proizvodi u Dubrovniku“ u Lazaretima

Manifestacija „Otočni proizvodi u Dubrovniku” u organizaciji Dubrovačke razvojne agencije DURA-e održat će e u Lazaretima od petka 11. do ponedjeljka 14. rujna u vremenskom razdoblju od 9.00 – 20.00 sati.

Manifestaciju, kojoj je cilj promovirati proizvode s oznakom „Hrvatski otočni proizvod”, svečano će otvoriti zamjenik gradonačelnika Grada Dubrovnika Željko Raguž u petak 11. rujna u 11.00 sati.

Izlagači: Obrt Kolarin, OPG Stijepo Radić, OPG Krsto Matulić, Natura Antunović d.o.o, OPG Ivana Prah, OPG Franica Mandić, OPG Kaštelan, OPG Tomašić, Udruga za promicanje održivog razvoja na otoku – Hvar, Anel-tbt d.o.o., OPG tehničara Orebić i OPG Nedjeljka Jurin.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja izvođenje projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Otočni proizvođači potaknuti su da kroz samozapošljavanje stvaraju kvalitetne proizvode i ostaju na našim otocima, a potrošači su se susreli s novim proizvodima u čiju su se izvrsnost već uvjerili.

U 2014. godini oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” dobilo je 65 otočnih proizvođača za 108 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno su do sada Oznaku dobila 182 otočna proizvođača (od kojih je 13 eko proizvođača i 18 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 517 proizvoda i proizvodnih linija s 20 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.

Hrvatski otočni proizvođači, čiji proizvodi nose oznaku HOP, danas doista mogu reći da su prepoznatljivi, a u kvalitetu se mogu uvjeriti kupci njihovih proizvoda kako u zemlji tako i u inozemstvu. Ujedno, “Hrvatski otočni proizvod” obogaćuje turističku ponudu Hrvatske, prepoznatljivu po autohtonim proizvodima. Kroz te proizvode turisti mogu doživjeti ljepotu hrvatskih otoka, po kojima je i Hrvatska kao mediteranska zemlja s tisuću bisera poželjno odredište ljudi sa svih strana svijeta.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.