Novih 30 svjetskih bodova

Opet je Ana Konjuh igrala protiv Jelene Ostapenko, i opet je slavila. Prije mjesec dana na startu turnira San Antonio Open, a sad i u 1. kolu WTA turnira u Pragu. Ostapenko, šesta nositeljica turnira, trenutno 37. tenisačica svijeta, dobila je prvi set sa 7:5, ali nakon toga 6:2 i 6:1 za Konjuh.

Ide Ani protiv pola godine starije Latvijke bez obzira što nije imala kao Ostapenko tako dobre rezultate ove godine. Međutim, kad te ide, ide te. Ana je dobivala Ostapenko i u juniorskoj konkurenciji. Bilo je to na startu juniorskog US Opena 2013. godine, posljednjeg juniorskog Grand Slam turnira na kojem je nastupila Ana. Tada je ‘Mala iz Lapada’izgubila prvi set sa 7:5, a u drugom gubila sa 4:1. Ali, uslijedio je preokret. Ana je na US Openu otišla do kraja te osvajanjem Grand Slam turnira zaključila svoju juniorsku karijeru.

Prva nositeljica turnira u Pragu je Rusinja Svetlana Kuznetsova, 13. tenisačica svijeta. Ana je uspjehom protiv Ostapenko zaradila 30 svjetskih bodova. Sad je čeka 30-godišnja Su Wei Hsieh iz Tajvana, 78. tenisačica svijeta.

Susret protiv Ostapenko bio je Ani prvi pod vodstvom nove trenerice, Jelene Kostanić Tošić.

anakonjuh.net