Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je Gradskom vijeću na suglasnost prijedlog Ministarstva branitelja o sufinanciranju POS-ovih stanova za branitelje u Mokošici. Nakon što su stručne službe pregledale predloženi akt, izglasavanje sporazuma očekuje se već na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.
    U 2013. godini stambeno je zbrinuto 27 hrvatskih ratnih vojnih invalida i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata. Iznad postojeće zgrade u Mokošici uskoro kreće izgradnja novih 108 stanova, a Ministarstvo branitelja prihvatilo je inicijativu gradonačelnika Vlahušića da Grad Dubrovnik svaki stan sufinancira sa 100 tisuća kuna.

    Zahvaljujući suficitu i uspješnom vođenju grada, gradska uprava na ovaj način omogućit će svojim udjelom bržu realizaciju projekta od iznimne važnosti. Ujedno, nastavak je to uspješne suradnje sa županijom i državom u projektima od zajedničkog interesa, te će na trećoj zaredom sjednici gradski vijećnici odlučivati o sufinanciranju projekta van direktne nadležnosti lokalne samouprave. Nakon što inicijativom gradonačelnika Vlahušića na 17. sjednici održanoj 14. ožujka izglasan Zaključak o pokretanju postupka osiguranja sredstava za nabavku i izgradnju pontona za komunalnu lučicu na Batali kojim Grad Dubrovnik financira polovicu ukupne investicije u vrijednosti od 10 milijuna kuna bez PDV-a, na protekloj sjednici održanoj 18. travnja donesena je i odluka o prihvaćanju teksta sporazuma o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku iz gradskog proračuna, u iznosu od 30 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju. Time se trenutni udio u županijskim i državnim projektima od iznimne važnosti za građane Grada Dubrovnika popeo na 50 milijuna kuna, a Grad Dubrovnik nastavlja pomagati i dalje sve dobre projekte od zajedničkog interesa svih uključenih.

    Podijeli

    Comments are closed.