Nastavila je svoj niz Ana Konjuh, ostvarila je treću pobjedu na US Openu s kojom je ispisala najveći uspjeh u karijeri na jednom Grand Slam turniru – plasirala se u 4. kolu, među 16 najboljih!

  Prije dvije godine je prvi i jedini put do danas igrala u 3. kolu, ali nije uspjela nakon pet pobjeda u nizu, tada je krenula iz kvalifikacija, otići korak dalje preko Caroline Wozniacki, Dankinje, igračice koja je bila svjetski broj jedan. Novu priliku je dočekala 25 mjeseci poslije.

  Ana je na startu US Opena izbacila 20. nositeljicu, Nizozemku Kiki Bertens, te je u 2. kolu imala na papiru lakši zadatak. Bila je i tada uspješna. Dobila je Japanku Kurumi Nare, dočekala potom da umjesto 15. nositeljice, Timeu Bacsinzsky iz Švicarske, u 3. kolu igra s 30-godišnjom Vavarom Lapchenko iz Uzbekistana, koja igra pod američkom zastavom. Ni tu nije stala. Još jednom je pokazala koliko može. Dobila je 68. Tenisačicu svijeta s 2:1 u setovima (6:3, 3:6, 6:2) te će za četvrtfinale igrati s Poljakinjoj Agnieszkom Radwanskom, a taj meč će biti priča za sebe. To je jasno svima, koji prate karijeru 18-godišnje Dubrovkinje.

  – Sretna sam što sam prošla, nije mi bilo lako jer je Lapachenko ljevakinja, ali sretna sam što imam priliku revanširati se Agnieszkoj Radwanskoj za ispadanje u Wimbledonu! – istaknula je Ana.

  anakonjuh.net

  Podijeli

  Comments are closed.