POVIJESNI USPJEH: Dubrovnik dočekao milijuntu gošću

Prvi puta u povijesti Dubrovnik je dočekao milijuntog gosta, odnosno milijuntu gošću. Svečano obilježavanje ovog povijesnog turističkog uspjeha upriličeno je u hotelu Valamar Lacroma, a milijuntu gošću dočekali su gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, direktorica TZ Grada Dubrovnika i direktor hotela Valamar Lacroma Ivica Sabljić. 

Milijuntoj gošći, Mirici Matoic koja je u Dubrovnik doputovala u pratnji svog supruga, uručeni su prigodni pokloni. Kako ističu ovo im nije prvi posjet Dubrovniku, a sigurno neće biti ni zadnji.

“Čestitam Mirici i Zlatku, djelatnicima hotela Valamar Lacroma i Turističke zajednice, ali i svim turističkim djelatnicima Grada Dubrovnika i svim građanima”, kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić ističući kako ovaj uspjeh nije došao preko noći već je on rezultat zajedničkog i kontinuiranog ulaganja u turizam.

“U ovoj godini u kojoj smo dva puta proglašeni šampionima turizma, naši djelatnici proglašeni najboljima, ostvarujemo najbolje rezultate. Danas, početkom studenog Grad dočekuje svog milijuntog gosta, a prije osam godina je bilo samo 512 tisuća ljudi. Naš rast je kontinuiran i zato se veselimo što imamo i hrvatske turiste”, kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić kazala je kako je ovo povijesna brojka i povijesni uspjeh za dubrovački turizam.
“Nikad do sada nismo ostvarili milijun turističkih dolazaka i drago nam je što se to dogodilo u ovakvoj, šampionskoj godini, kada je Dubrovnik postigao dvostruku titulu šampiona turizma. Veseli nas i ovakvo izuzetno ostvarenje”, kazala je direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić.

Čestitke milijuntoj gošći uputio je i direktor hotela Vlamar Lacroma Ivica Sabljić uputivši im i zahvalu što su za svoj odmor u Dubrovniku izabrali upravo njihov hotel.