Ponedjeljak, lipanj 24
  U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović uputila je čestitiku građankama i građanima Dubrovnika. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

  Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, drage gospođe i gospari!

  Vremena se mijenjaju, godine i stoljeća neumoljivo prolaze, ali sveti Vlaho čvrsto stoji uz svoj Grad, a svekoliki puk dubrovački slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika i zagovaratelja.

  Tijekom čitave prošle godine nizom događanja obilježavali smo 1700 godina od mučeničke smrti našeg Parca, tog starca sijede brade, čistog srca i čvrste ruke.  A kako svake godine, tako i ove, po 1045. put, u duhu jedinstvenog grada s ponosom nastavljamo baštiniti tisućljetnu tradiciju štovanja svetog Vlaha.

  U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno čestitam vam Dan Grada i ovogodišnju Festu svetog Vlaha s željom da vas čuva njegov moćni blagoslov. Nalazili se u blizini naših visokih i sigurnih mira, slavili Festu u dalekom svijetu ili na moru neka vas zagovor našeg Parca svugdje prati i vazda štiti.

  Živio Sveti Vlaho! 

  Povjerenica Vlade Republike Hrvatske
                                                                          
  Nada Medović 

  Povjerenica Medović čestitke će uputiti i načelnicima općina Dubrovačko primorje, Ston i Janjina, kao i župnim uredima u Slanome, Stonu i Janjini. 
   

  Podijeli

  Comments are closed.