Povjerenica odobrila korištenje gradskog stana obitelji čija je kuća izgorjela u požaru

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović odobrila je korištenje stana u vlasništvu Grada Dubrovnika obitelji čiji je životni prostor u potpunosti uništen u požaru koji je u noći sa srijede na četvrtak izbio na obiteljskoj kući u Ulici branitelja Dubrovnika.

Povjerenica je kao socijalno opravdano odobrila privremeno korištenje stana površine 66 kvadratnih metara, smještenog u Ulici Andrije Hebranga. Stan će obitelji s troje maloljetne djece na raspolaganju biti do 1. srpnja 2017. godine.

„Ovo je trenutno ono što Grad Dubrovnik može učiniti i smatrala sam da je bilo potrebno brzo reagirati jer obitelji s troje djece koja očekuje i prinovu treba odmah pronaći adekvatan prostor za stanovanje i nadam se da će im poslužiti dok ne saniraju štetu na obiteljskoj kući“, rekla je povjerenica Medović uz zahvalu JVP Dubrovački vatrogasci na brzoj reakciji pri gašenju požara. Izrazila je nadu za brzim opravkom dvjema ozlijeđenim osobama, od kojih je jedna i vatrogasac.

Požar na obiteljskoj kući izbio je nešto poslije 22 sata u srijedu, 22. veljače, a zahvaljujući pravovremenoj intervenciji JVP Dubrovački vatrogasci lokaliziran je u 23.55 sati a potpuno ugašen i saniran u 3:20 ujutro.