Temeljem svojih zakonskih ovlasti, Povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nikola Pavlović potpisao je ugovore o stipendiranju s 96 mladih Dubrovčana za razdoblje od početka akademske godine do 31. ožujka 2015., što će omogućiti nesmetan nastavak njihovog školovanja.Page Break

    U skladu s Pravilnikom o stipendiranju i dodjeli jednokratnih novčanih pomoći učenicima i studentima s područja Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik  je raspisao natječaje za stipendiranje za školsku godinu 2014./2015. Natječaji su objavljeni 10. listopada 2014. u lokalnom tisku i na internetskoj stranici Grada Dubrovnika.

    Po završetku natječaja proveden je postupak u kojem je povjerenstvo utvrdilo koji su učenici i studenti ostvarili pravo na stipendiju, pri čemu su  utvrđene i objavljene konačne liste učenika i studenata  koji su ostvarili pravo na stipendiju za školsku godinu 2014./2015.

    Po natječaju za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata pravo na stipendiju ostvarilo je 22 učenika i 14 studenata, po natječaju za dodjelu stipendija nadarenim studentima pravo na stipendiju ostvarilo je 23 studenata, po natječaju za dodjelu stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja pravo na stipendiju ostvarilo je 9 učenika i 16 studenata, po natječaju za dodjelu stipendija učenicima i studentima u deficitarnim zanimanjima pravo na stipendiju ostvarilo je 2 učenika i 8 studenata. Odlukom o privremenom financiranju Grada Dubrovnika za isplatu stipendija učenicima i studentima osiguran je iznos od 567.600,00 kuna.

    Podijeli

    Komentiraj