Povjerenik Pavlović primio ministra branitelja Predraga Matića

Povjerenik Vlade RH za Grad Dubrovnik Nikola Pavlović sa suradnicima primio je danas u gradskoj vijećnici delegaciju ministarstva branitelja na čelu s Predragom Matićem, predstavnike Ministarstva turizma, Ministarstva obrta i poduzetništva, Fonda za zaštitu okoliša i Veleučilišta Zrinski. Ministar Matić i suradnici u Dubrovniku predstavljaju program braniteljskih zadruga kakvih je na području Hrvatske oko petsto.
Pavlović je uvodno pozdravio goste i poželio im dobrodošlicu u Grad, istaknuvši kako je Dubrovnik tijekom godine domaćin velikom broju sajmova tradicijskih proizvoda i sličnih događanja gdje bi branitelji mogli direktno promovirati i prodavati svoje proizvode. Na sastanku su dogovoreni modeli suradnje, u koju će se uključiti i gradska razvojna agencija DURA. Bilo je govora i o nastavku suradnje s Vukovarom, gradom prijateljem. Kao što je već i ranije najavljivano, Dubrovnik će se aktivno uključiti u izgradnju i opremanje Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Pedesetak braniteljskih zadruga su tijekom dana svoje proizvode ponudili na sajmu na Pilama. Predstavnici zadruga i nadležnih ministarstava sudjelovali su ovom prilikom na okruglom stolu u dvorani Visia gdje su se raspravile poduzetničke ideje i mogućnosti plasiranja proizvoda braniteljskih zadruga na tržište, a odazvalo se stotinjak sudionika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.