Izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i povjerenik Vlade RH za Grad Dubrovnik Nikola Pavlović danas je u gradskoj vijećnici svečano uručio odlikovanja Republike Hrvatske Mateu Milkoviću, Nikoli Bukilici, Dariju Musiću i Bruni Šišiću.

    Profesor Mateo Milković primio je odlikovanje Reda Ante Starčevića za osobiti doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvaske države te promociji Sveučilišta u Dubrovniku, Grada Dubrovnika i Republike Hrvatske u svijetu. Redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvatske države te promociji vanjskopolitičkih interesa Republike Hrvatske u Crnoj Gori i u svijetu odlikovani su Nikola Bukilica i Darijo Musić. Bruno Šišić primio je odlikovanje Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića, za osobite i višegodišnje zasluge za kulturu i hortikulturnu umjetnost te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu.

    Ovom prilikom Povjerenik Pavlović zahvalio se na časti koja mu je ukazana da uruči ova vrijedna priznanja, te čestitao nagrađenima i njihovim obiteljima. Odluke o dodjeli odlikovanja donio je predsjednik Ivo Josipović u drugoj polovici 2014. godine, na prijedlog Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja.

    Podijeli

    Komentiraj