Ponedjeljak, lipanj 24

  Dan uoči službenog otvaranja “14. Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva” koji će se od 16. – 19. ožujka održavati u hotelu ”Tirena” na Babinom kuku,  dr. sc. Sanja Kolarić Kravar, održat će predavanje na temu “NUTRITIVNA DEKLARACIJA KAO OBVEZNI PODATAK NA HRANI”. Predavanje će se održati u četvrtak u Dvorani Divona 1 hotela ”Valamar Lacroma Dubrovnik” s početkom u 15:00 sati.

  Smatrajući kako informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača, Europska komisija Uredbom br. 1169/2011, uvela je obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani: masti, zasićenih masnih kiselina, ugljikohidrata, šećera, bjelančevina i soli.

   

  Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016.  Međutim,  da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani. Organizator radionice je Služba za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

  Predavanju će prethoditi RadionicaBoje Mediterana na mom pjatu“ namijenjena učenicima 4. r. osnovne škole, a u sklopu Nacionalnog projekta „Živjeti zdravo“ komponenta Zdravstveno obrazovanje. Radionica je zakazana za četvrtak, 16. ožujka s početkom u 9:30 sati, a vodit će je djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Marija Vezilić, dipl. ing., Monika Bebek, prvostupnica sestrinstva i Ružica Lesjak, prvostupnica sestrinstva.

  Podijeli

  Comments are closed.