Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i menadžer Hrvatskog Telekoma Renato Totić predstavili su na konferenciji za novinare program Međunarodnog investicijskog foruma „Dubrovnik 2016.“ koji će se održati 14 i 15. travnja 2016. godine.

    Župan Dobroslavić naglasio je važnost prepoznavanja ICT tehonologije za razvoj gospodarstva i društva općenito te je dodao kako je Županija pokrenula dva projekta u tom smjeru. Jedan je postavljanje širokopojasnog Interneta preko tri zone u Županiji- Pelješac i otoci, dolina Neretve, Dubrovnik i okolica, a drugi je razvoj DNŽ kao pametne regije preko koje će biti moguće doći do kvalitetnih analitičkih podataka potrebnih za planiranje investicija i poduzetničkih projekata.

    Forum se sastoji od tri panela. U prvome, pod nazivom „Trendovi tržišta investicija“ bit će govora o investicijskoj politici Hrvatske i globalnim trendovima. Drugi i treći panel odnose se na ICT tehnologije, pa će se u drugom panelu, pod nazivom „Pametni gradovi i pametne zajednice- generatori razvoja“ prikazati primjer Barcelone u ovoj oblasti. U trećem će panelu biti govora o modelima financiranja „pametnih investicija“.

    Na konferenciji za novinare sudjelovali su i v.d. pročelnika Službe za zajedničke poslove Maro Hadžija i Zvonko Čuljat iz Regionalne razvojne agencije DUNEA.

    Podijeli

    Comments are closed.