Libertas Marinkolor završio je još jednu europsku sezonu na osmom mjestu. Iako će pamtititi svoj nastup u završnici Europe Trophyja na Grand finalu, neće se sjećati niti jedne pobjede na završnom turniru najboljih osam trećeg europskog klupskog natjecanja. I

    ako su imali izvrsnu priliku za prolaz u polufinale, nisu uspjeli pobijediti u nekoliko ključnih mečeva, uključujući utakmicu protiv Radničkog iz Beočina, koju su izgubili nakon maratonske borbe rezultatom 3:2. Filip Ćipin je u tom meču izjednačio na 2:2, ali u odlučujućem petom setu izgubio od Bojana Crepulje sa 6:4. Kapetan Libertasa Marinkolora, Miho Simović, izjednačio je na 1:1 pobijedivši Marka Petkova s 3:1, ali Tomislav Japec nije uspio preokrenuti meč protiv Jovana Jockova, koji je donio pobjedu Radničkom sa 2:1.

    U posljednjem meču odlučivao se poredak od 7. do 8. mjesta, ali Simović i Crepulja nisu uspjeli pobijediti, te su poraženi rezultatom 3:1. KS Gobal Pharma Orlicz 1924 Suchedniow iz Poljske izborio se za finale nakon što su pobijedili Libertas Marinkolor u skupini s 3:1, dok je u drugom polufinalu očekivano pobijedio domaćin Olympiacos S.F.P. sa čistih 3:0 protiv austrijskog UTTC Stockerau.

     

    Podijeli

    Komentiraj