Prvi set u meču doigravanja za prvaka Hrvatske otišao je na stranu Riječana. Primorje je sretno i spretno pobijedilo 9:8 u utakmici u kojoj je Jug odigrao odličnu, pravu Jugašku utakmicu. Odlučili su detalji, jedna lopta… Tako to biva kada igraju dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Treba čestitati Riječanima, pogledati prema gore, uzdahnuti i reći: “Šteta!” i krenuti po pobjedu u Gružu u subotu.

  Prijatelji vaterpola, navijači Juga – prva je utakmica bila prava bitka, ali serija doigravanja za prvaka Hrvatske će biti pravi vaterpolski rat. Naravno, u onom sportskom pozitivnom smislu. Jug se vratio i puše za vratom Riječanima koji su i prije doigravanja bili favoriti, a sada su još i veći. No, tek je 1:0. Ništa nije gotovo…

  O samoj utakmici treba kazati kako su Jugaši odigrali odličnu prvu četvrtinu. Ivanković i Fatović su ogroman dobitak u kraju sezone. Prvu dionicu Jug je dobio 4:3. Problem je nastao u drugoj četvrtini nakon što je Nikola Janović zaradio peterac, a potom isprovociran od Damira Burića promašio isti. Bilo je to kod rezultata 4:4 nakon čega je Sukno prvi puta doveo Primorje u vodstvo. Uslijedilo je nekoliko grešaka u igri Juga, što je rezultiralo vodstvom Primorja 6:4, ali je srećom odlični Fatović u kraju četvrtine pogodio iz faula i smanjio na 6:5.

  Uslijedila su dva uzastopna gola Primorja i to Muslima i Radua koji je opet uspio pobjeći u kontru jedan na nula. Zanimljivo osim tog osmog gola, Primorje je postiglo 7 pogodaka s igračem više i jedan iz peterca. Rezultat je glasio 8:5 i Riječani su pomislili da mogu slaviti. No, ko zna odakle, u Jugaša se pojavio onaj despet koji je godinama krasio dubrovačku momčad.

  S dva gola Obradovića i jednim Macana izborili smo neriješeno. Dvije i pol minute prije kraja utakmice izbacili smo Radua s tri osobne greške, imali igrača više za pobjedu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. U sljedećem Primorje preko Sandra Sukna dolazi u vodstvo 9:8. Lopta se odbila od bloka, preko vode, pa tko zna kuda… i ušla u gol.

  Ni tada se Jugaši nisu predali. Izborili su igrača više u zadnjem napadu. Visković je asistirao Boškoviću, a lopta od vode otišla preko gola.

  Bravo Jugaši! Bila je ovo predstava dostojna imena kluba za koji igrate. Bez obzira na poraz. Ovog se Juga isplati doći pogledati!!!

  jug.hr

  Podijeli

  Komentiraj