Privremena regulacija kretanja unutar povijesne jezgre

Zbog potreba snimanja filma „Star Wars“, koje će se od 9. do 17. ožujka 2016. odvijati na više lokacija unutar povijesne jezgre, na Stradunu će se uspostaviti privremena regulacija pješačkog i drugog prometa.

Snimanju će prethoditi probe 2. i 4. ožujka u večernjim satima, koje će također zahtijevati posebnu regulaciju kretanja. Samo snimanje i izvođenje scenskih efekata na javnim površinama odvijat će se u poslijepodnevnim, večernjim i noćnim satima, a pri uspostavljanju posebne regulacije prometa osigurat će se neometano kretanje pješaka i vozila unutar povijesne jezgre.

Producentska kuća Formula film d.o.o., koja sa stranim partnerima provodi snimanje, na sve ulaze u Grad (Pile, Ploče, Buža) postavit će mape s označenim preporučenim rutama za kretanje, a svi stanovnici unutar povijesne jezgre pravovremeno će dobiti i pismene obavijesti o planu snimanja i privremenoj regulaciji.

Grad Dubrovnik i Formula film d.o.o. u ponedjeljak, 29. veljače objavit će sve detalje privremene regulacije prometa.

Grad Dubrovnik ponovno izražava zadovoljstvo što se i gostovanjem ove produkcije Dubrovnik potvrđuje kao neizbježna europska lokacija za snimanje TV i filmskih projekata.