Proputovali našu zemlju u potrazi za lokacijama iz “Igre prijestolja”

Foto: HBO Autor: Magazin.hr

Megapopularna serija “Igra prijestolja” izvrsna je reklama za Hrvatsku, a zadnji dokaz u nizu je članak koji je objavila jedna obožavateljica serije na portalu boredpanda.com, a koji je do sda pogledalo gotovo dvije stotine tisuća ljudi.

Asta Skujytė-Razmienė i njezin muž su proveli ovo ljeto putujući našom zemljom i tražeći mjesta gdje su snimani prizori iz serije. Kao što je Skujytė-Razmienė napisla “Ako ste fan nečega, ponekad morate ići “hardcore”, poput mog muže i mene. Ovo ljeto smo u Hrvatskoj pronašli lokacije snimanja serije “Igra prijestolja“. Neka su mjesta bilajednostavna za pronaći”, piše ona dalje, “cijeli je Dubrovnik kao jedna velika filmska kulisa.”

“Druge lokacije, poput nekih ulica u Splitu, našli smo tek nakon duuugog traženja ili smo nabasali na njih posve slučajno. Želim podijeliti rezultate našeg “lova” u nadi da ćemo nadahnuti druge da učine isto!”, zaključuje.

I doista, dok je neke scene lako prepoznati unatoč kompjutorski umetnutim dodacima, neke i nije – i iako su se neki poduzetnici već dosjetili raditi ture po gradovima i lokacijama snimanja, možda bi naši turistički djelatnici trebali razmisliti i bolje iskoristiti tržište milijuna fanova “Igre prijestolja”?

 

Scena iz serije "Igra prijestolja"

Scena iz serije “Igra prijestolja” – tvrđava Lovrijenac

Tvrđava Lovrijenac

Tvrđava Lovrijenac

Ispod zidina Dubrovnika

Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik
DubrovnikFoto: Asta Skujytė-Razmienė

Dubrovnik
DubrovnikFoto: Asta Skujytė-Razmienė

Meereen je zapravo Klis

Grad Meereen
Grad MeereenFoto: HBO
Klis
KlisFoto: Asta Skujytė-Razmienė

Ostale fotografije možete pogledati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.