Ponedjeljak, svibanj 29
  „Društvo prijatelja dubrovačke starine u obnovu drvenog mosta na Pilama krenulo je bez  suglasnosti Grada Dubrovnika, tek uz obavijest da kreću s radovima“, rekao je zamjenik gradonačelnika Željko Raguž na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak red mostom na Vratima od Pila.
  Raguž je pohvalio Društvo zbog radova na obnovi Velike Onofrijeve  Fontane, ali je u ime Grada ponovno upozorio na neriješeno gradilište u parku u Pilama koje će po svemu sudeći i treću turističku sezonu dočekati kao ruglo na samom ulazu u povijesnu jezgru kojim dnevno prođe na tisuće turista i građana.

  Govoreći o drvenoj konstrukciji koju je Društvo postavilo Raguž je upozorio kako je tim potezom onemogućen ulaz u povijesnu jezgru osobama s invaliditetom, te otežan pristup trudnicama i građanima starije životne dobi, što predstavlja problem budući da su iz DPDS-a najavili da će radovi potrajati do lipnja 2016.

  Upozorio je i na dvostruka mjerila Konervatorskog odjela. “‘Obavit ćemo sastanak s DPDS-om, ali i konzervatorima koji i danas imaju dvostruka mjerila. Kad su kućice, koje nisu smetale nikome, dobile negativno rješenje, tada se upozoravalo, ali kada naši stariji, majke s kolicima, trudnice ili invalidi ne mogu ući u povijesnu jezgru, onda se nitko ne oglašava. Pred Dvorom 1 danas nema velikog broja onih koji demonstriraju, koji se žale. Nadamo se da će se ova drvena konstrukcija promijeniti na način da povijesna jezgra bude dostupna svima,’ izjavio je.

  Podijeli

  Komentiraj