Ponedjeljak, srpanj 22
  Prvi dubrovački međunarodni polumaraton polučio je senzacionalan uspjeh po svim pokazateljima: promociji trčanja i zdravih stilova života, osmišljavanju vrhunskih priredbi izvan glavne turističke sezone pa do neprocijenjive promocije Dubrovnika kao turističke i kulturne, ali i športske destinacije. Jednodušna je ocjena svih sudionika i posjetitelja da je Prvi dubrovački polumaraton bio vrhunski organiziran te da ima potencijal prerasti u jednu od vodećih svjetskih utrka ovakve vrste.
  Uz jedinstvene dubrovačke lokacije kroz koje je prolazila trasa utrke, posebna atrakcija cijelog športskog događanja bila je dvokilometarska utrka jedinstvenim dubrovačkim zidinama, održana u subotu 9. svibnja. Na utrci dubrovačkim zidinama, na kojoj je sudjelovalo 55 natjecatelja, pobijedio je Ante Živković iz Metkovića, dok su drugo i treće mjesto osvojili Dubrovčani Damir Tupanjac i Mario Obuljen. Isti dan je održana i dječja utrka, na kojoj je sudjelovalo tristotinjak malih trkača iz dubrovačkih dječjih vrtića.

  Polumaratonska utrka održala se u nedjelju, 10. svibnja, sa startom i ciljem na Stradunu. Duž cijele staze dežurale su službe Crvenog križa, Hitne pomoći,  Dubrovačke vatrogasne postrojbe te brojni volonteri, a uz stazu nastupili su i davale ritam komolačka Limena glazba te dubrovački brass bendovi i bubnjari. Nastupilo je 395 trkača iz 34 zemlje svijeta, koji su na cilju iskazivali svoje oduševljnje stazom, organizacijom i samom lokacijom. Pobijedio je Zdravko Mišović, dok su drugo i teće mjesto osvojili Miloš Dragović i Dušan Milošević. U konkurenciji trkačica najbrža je bila Ljubica Tonković, druga je bila Aleksandra Marainkov a treća Marija Kanacki. U okviru polumaratonske utrke održana je i utrka građana, na kojoj je sudjelovao i veliki broj naših sugrađanki i sugrađana. U muškoj konkurenciji najbrže je stazu dugu pet kilometara pretrčao Ivan Gjurašić, dok je u konkurenciji trkačica najuspješnija bila Dubrovkinja Ana Alamat, nekad vrlo uspješna atletičarlka, a danas voditeljica Škole trčanja Dubrovnik.

  Grad Dubrovnik organizirao je i bogat popratni zabavni program na kojem su u subotu i nedjelju na pozornici na Stradunu nastupile dubrovačke klape i bendovi: Ženska klapa FA Linđo, Crockers, Feredon, Klapa Kaše, Mihael Klaić uz pomoć svojih prijatelja Ivana Perića i Đive Stjepović, Gamadi Gamadu, Valetudo, Neverin i Gruhak.

  Grad Dubrovnik zahvaljuje i pohvaljuje sve organizatore na čelu s direktorom utrke Alenom Boškovićem, Atletski klub Dubrovnik, Školu trčanja Dubrovnik, Policijsku upravu Dubrovačko-neretvansku, Gradsko društvo crvenog križa, Dubrovačku vatrogasnu postrojbu, službu Hitne pomoći, Kinematografe Dubrovnik te iznad svega 300 volontera, koji su nesebično i s velikim entuzijazmom doprinijeli uspjehu ove velike športske manifestacije.

  Prvi dubrovački međunarodni polumaraton zajednički su organizirali Grad Dubrovnik i Dubrovački savez športova u suradnji s Atletskim klubom Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i agencijom Next Events Production iz Sjedinjenih američkih država. Dubrovački polumaraton rezultat je dugogodišnje uspješne suradnje između gradova prijatelja Montereya i Dubrovnika.

  Podijeli

  Komentiraj