Ponedjeljak, lipanj 24
  Sedmeročlano Povjerenstvo za verificiranje programa za provedbu javnog arhitektonsko-urbanističkog natječaja za putnički terminal u Gružu sastalo se danas u maloj vijećnici Grada Dubrovnika te je većinom glasova, iz drugog pokušaja, prihvatilo program natječaja. Protiv programa izjasnio se jedan član Povjerenstva.

  Sjednicu Povjerenstva sazvao je gradonačelnik Andro Vlahušić, i sam član Ocjenjivačkog suda, nakon prethodno održanih konzultacija s potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Karamarkom i ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem.

  Članovi Povjerenstva su predložili, a  gradonačelnik prihvatio da se u skorom roku održi i jedan sastanak Povjerenstva s članovima Upravnog vijeća Lučke uprave Dubrovnik kako bi se dodatno raspravila pojedina pitanja koje se tiču Lučke uprave kao davatelja koncesije.

  Budući terminal vrijedan 96 milijuna eura sastojat će se od tri cjeline: terminala za brodove na kružnim putovanjima, trgovačkog centra s garažom od 520 mjesta i međunarodnog autobusnog kolodvora. Početak izgradnje očekuje se odmah nakon završetka sezone 2016., a rok završetka je od 18 do 24 mjeseca. Za očekivati je da terminal bude spreman već za sezonu 2018.  godine.

  Podsjetimo, tvrtka Dubrovnik International Cruise Port Investment d.o.o. Zagreb (DICPI), čiji su osnivači francuska Global Ports Holding  i građevinska grupa Bouygues Batiment International S.A., pobijedila je na međunarodnom natječaju za koncesiju za izgradnju i gospodarsko korištenje 25.096 m² lučkog područje. Global Ports Holding tvrtka je specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama. Osnovana je 2004. i danas je vodeći port operator s pet milijuna putnika u čijem portfelju je 10 terminala u sedam država..

  Podijeli

  Comments are closed.