U ‘A’ SKUPINI SE PJENILO I ZA TREĆE MJESTO Lanjsko finale – ove godine četvrtfinale

Rezultati 3. kola, skupina ‘A’: Turčin Danće – Lozica 6:7, FUN H2O Mlini – Kamen mali 9:10, skupina ‘B’: Elita – Pasjača Popovići 11:3, Palace – Čingrija 13:10
Kamen mali je prvi u skupini ‘A’, a FUN H2O Mlini drugi, dok je u skupini ‘B’ Palace uzeo broj jedan, a Elita je dohvatila broj dva.
I kad je finula zadnja utakmica u Platu, ogled dva zadnja prvaka, koja je otišla na stranu Cavtaćana, bilo je jasno kako će u jednom četvrtfinalu suparnici biti prošlogodišnji finalisti, FUN H2O Mlini – Palace, a u drugom se ogledati Kamen mali i Elita.
U skupini ‘A’ nije samo utakmica za pobjednika skupine bila neizvjesna do samog kraja, utakmica u kojoj su oba sastava gorjela od želje za pobjedom, već je takav bio i ogled za treće mjesto između Turčina Danče i Lozice. Odavno se nije zapelo tako s obje strane u utakmici koja nije mogla pobjedniku donijeti prolaz dalje. Na kraju je slavila Lozica.
U skupini ‘B’ Elita je prva svoje napravila, dobila Pasjaču Popovići, koja opet nije uspjela postići više od tri pogotka u jednoj utakmici glavnog turnira. Potom su igrači Elite zauzeli svoje mjesto na stijenama te čekali što će se dogoditi u posljednjem ogledu u skupini ‘B’ između Palacea i Čingrije. Strahovala je Elita da Čingrija ne dobije utakmicu s tri razlike. U tom slučaju bi dalje prošli Palace i Čingrija, a ona ostala bez četvrtfinala. Čingrija je stigla u Plat sa samo sedam igrača. Nije imala zamjena. Borila se i trudila. Nije, naravno, uspjela pobijediti te je Elita mogla nazdraviti plasmanu u četvrtfinale. Igrat če među osam najboljih.
Potom, kad je sve finulo u skupini ‘B’, Palace i Elita su skupa sjeli sa strane te čekali rasplet u velikom susjedskom derbiju, tko će igrati protiv koga u četvrtfinalu. FUN-ovci su vodili s 1:0, 3:2 i 4:3. Cavtaćani s 2:1, 5:4, a nakon izjednačenja na 5:5, s dva pogotka u nizu su stigli do prve osjetne prednosti, koja je u zadnjoj četvrtini u dva navrata iznosila i tri razlike (9:6 i 10:7). S dva sjajna pogotka iz daljine aktualni prvak je zaprijetio prvaku iz 2013. godine. Što više, imao je napad, i to s igračem više za izjednačenje, ali nije uspio izjednačiti te na kraju nisu četverci odlučivali tko će kao pobjednik ‘A’ skupine u četvrtfinalu na Elitu, a tko kao drugi na Palace, pobjednika skupine ‘B’.
U subotu, 8. kolovoza na Porporeli ćemo dobiti odgovor na pitanje tko je drugi u ‘C’ i ‘D’ skupini. Pobjednici te dvije preostale skupine su već poznati. Penatur je osigurao ‘jedinicu’ u ‘C’ skupini, a Elafiti u ‘D’. O tome tko će biti drugi u skupini ‘C’ odlučit će ogled između Čeških banja i Kokota (bolji će na Elafite u četvrtfinalu), a u skupini ‘D’ odluka o tome tko je drugi pada u ogledu Kolorina – Crvene stijene Orašac (uspješniji će na Penatur u četvrtfinalu).Glavni turnir, skupina ‘A’, 3. koloTurčin Danče – Lozica 6:7
Plat/sudac: Marko Matijević (Zagreb)
TURČIN DANČE: Nikola Lakić, Vlaho Račić, Lukša Benić (1), Andrija Martić, Stijepo Ljubimir, Toni Škurla (1), Domagoj Daničić, Vid Katić, Ivo Braenović, Krešimir Vuletić (4), Branimir Butigan, Željan Radulović, Mislav Perović.
LOZICA: Ivan Džakula, Božidar Novak, Vlatko Pavlović, Đivo Buconić (3), Toni Glavor, Nikola Mozara, Danijel Jokić (2), Nikša Crnčević (1), Srđan Jovančević, Niko Gleđ, Paolo Miljanović (1), Mihael Vidojević, Damir Bender, Damir Onofri.
Četvrtine: 0:1, 0:1, 4:3, 2:2.

FUN H2O Mlini – Kamen mali 9:10
Plat/sudac: Marko Matijević (Zagreb)
FUN H20 MLINI: Ivo Žeravica, Maro Martić (3), Drago Bego, Robert Palunčić (2), Nikola Crnčević (1), Belmondo Gagro, Žarko Matičević, Maro Dabelić (1), Tomo Bulum, Petar Klaić, Lino Glavočić, Nikola Matičević, Jakov Blašković, Vedran Kuzman (2). Voditelj: Marko Kortizija.
KAMEN MALI: Nikola Maškarić, Andi Drobac (1), Mijo Vojnić (3), Vlaho Rajčević (2), Nikša Vragolov, Dinko Guljelmović (3), Mihajlo Vragolov, Andrej Drobac (1), Goran Jerković, Pero Banac, Viki Rožić. Voditelj: Mijo Vragolov.
Četvrtine: 2:2, 1:1, 2:3, 4:4.

POREDAK 1. Kamen Mali Cavtat 9 bodova (+17), 2. FUN H2O Mlini 6 bodova (+10), 3. Lozica 3 boda (-9), 4. Turčin Danče bez boda (-18)

Glavni turnir, skupina ‘B’, 3. kolo

Elita – Pasjača Popovići 11:3
Plat/sudac: Marko Matijević (Zagreb)
ELITA: Miro Boroje, Boris Agatić (2), Bartulč Bosnić, Maro Šimunović, Jakša Matušić, Miho Klaić (5), Ante Režić (1), Tomislav Rudinica (3), Marko Kortizija, Ivica Stanišić, Pero Memed. Voditelj: Božo Lujo.
PASJAČA POPOVIĆI: Marko Smišljan, Marin Curić (1), Mato Alavija, Roberto Drobac, Tomislav Banac, Vlaho Kojan, Roberto Di Liddo, Vlaho Cvjetković, Antonio Cvjetković, Maro Lubura v(1), Nikša Mišić, Zvonimir Šapro, Lukša Klaić, Vlaho Lise (1). Voditelj: Antun Bušković.
Četvrtine: 4:0, 2:1, 3:1, 2:1.

Čingrija – Palace 10:13
Plat/sudac: Marko Matijević (Zagreb)
ČINGRIJA: Toni Brailo, Aljoša Lončarić (2), Nino Pavlović (2), Tiho Aveić (2), Olaf John (1), Mario Brkić (2), Maroje Bupić (1).
PALACE: Tomo Sjekavica, Ivan Bilić (1), Đino Radić, Mario Rašica, Pero Sjekavica (1), Pavo Čučka (1), Jadran Bijelić (1), Lukša Buconić (3), Tomislav Vuksanović (1), Danijel Zonić (3), Hrvoje Puh (2), Haris Zelentrović.
Četvrtine: 1:4, 3:2, 3:5, 3:2.

POREDAK 1. Palace 9 bodova (+12), 2. Elita 6 bodova (+7), 3. Čingrija 3 boda (+2), 4. Pasjača Popovići bez boda (-21)

Divljaliga.com

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.