U sklopu filmskog programa Dubrovačkih ljetnih igara, bit će prikazana ljubavna drama iz međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala „Ljeto za Sangailé“ litvanske redateljice Alanté Kavaïté, sutra, 10. kolovoza u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran.

    „Ljeto za Sangailé“ (Sangaïlé), ljubavna je drama koja je na ovogodišnjem Sundance filmskom festivalu redateljici Alanté Kavaïté donijela prestižnu nagradu za režiju. Sedamnaestogodišnja Sangailé opčinjena je akrobatskim letovima avionom, no boji se visine pa se nikada nije usuđivala ući u pilotsku kabinu. Na ljetnoj aeronautičkoj manifestaciji u blizini vile njezinih roditelja upoznaje vršnjakinju Auste, koja za razliku od nje život živi punim plućima. Dvije djevojke započinju romantičnu vezu i Sangailé otkriva Auste svoju najintimniju tajnu, a Auste je jedina osoba koja će ju potaknuti na letenje.

    Pohvalno su o filmu pisali i kritičari: „Ovo je film koji će zarobiti gledatelja u ljepoti koju nastoji prikazati, ljepoti koja nije duboka koliko i koža, suočit će ga s njim samim i ostaviti s previše dojmova da samo izađete iz kina i opet uronite u urbanu okolinu. Nakon njega možete samo krenuti u vlastitu potragu za ljepotom i bitkom i to ne onu filozofsku, već umjetničku.“

    Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia, Kulturno-informativnom centru u Luži te na ulazu jedan sat prije početka projekcije.

    Podijeli

    Komentiraj