Odlične vijesti i nova priznanja nastavljaju stizati za Dubrovnik i u 2017. godini. Tako je na samom početku godine ugledni New York Times u svojoj top listi 52 najljepše svjetske destinacije koje treba posjetiti tijekom 2017. godine na visokom šestom mjestu naveo upravo Dubrovnik.  

  Na listi New York Timesa nalazi se i Istra i to na 41. mjestu što prema mišljenju gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića govori o novim perspektivama hrvatskog turizma.

  Tim povodom gradonačelnik Vlahušić uputio je dopis ministru turizma Gariju Cappelliju u kojemu između ostaloga ističe kako je američko tržište jedno od najvažnijih svjetskih emitivnih tržišta u Dubrovniku, a u korist tome govore i brojke. Tijekom protekle godine gosti iz Sjedinjenih Američkih Država bili su na drugom mjestu s 82.287 dolazaka odnosno 254.931 noćenjem. Odnosno, broj putnika SAD-a u prosjeku se kreće od oko 200 putnika dnevno to jest 1600 tjedno odnosno tijekom vrhunca turističke sezone od oko 500 putnika dnevno to jest 3000 tjedno.

  U dopisu ministru Cappelliju gradonačelnik Vlahušić ističe kako je jedan od razloga gotovo trostrukog porasta broja dolazaka i noećenja koje su američki gosti ostvarili u Dubrovniku u posljednjih šest godina zasigurno i planetarno popularna serija Game of Thrones, koja se i u 2016. godini ponovno snimala u Dubrovniku, a što je istaknuo i New York Times u svome osvrtu na Dubrovnik.

  Ističući odlične turističke rezultate i rekorde koje je ostvario Dubrovnik u 2016. godini gradonačelnik Vlahušić kazao je kako prema trenutačnim pokazateljima broj gostiju iz SAD-a nastavlja rasti i u nadolazećim godinama te da je zajedničkim snagama i ulaganjima Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Croatia Airlinesa i Zračne luke Dubrovnik prijeko potrebno što prije vratiti i realizirati direktnu avionsku liniju New York – Dubrovnik. 

  Podijeli

  Comments are closed.