“Samo tren” novi je singl dubrovačke grupe Atlantida kojim najavljuju nadolazeći studijski album. Nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“ (2012), s kojeg su plasirana čak četiri singla „Lutam pod oblacima“, „Dodir u bojama“, „Lađe“ i naslovna „Premalo za san“, dubrovački rockeri vraćaju se u studio i pod producentskom palicom Miroslava Lesića stvaraju novu glazbenu priču. I pjesma „Samo tren“ donosi prepoznatljiv autorski i zvučni pečat Atlantide, „gosparske“ melodijske linije u progresivnom simfo-rock izričaju. Glazbu za singl potpisuje Alan Lasić, tekst Marija Laptalo, a aranžman cijeli bend.

  Video spot „Samo tren, redateljice Marije Laptalo, prikazuje čovjeka koji ne pripada vremenu, nego osjećaju. Isprepliću se stare ure i novo digitalno vrijeme, jednako kao što Atlantida svojom glazbom nastoji prenijeti dio dubrovačke baštine u neka nova, moderna vremena. Kameru, montažu i efekte potpisuje Dominik Miljak, a u spotu sudjeluju i članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

  Dubrovački rock bend Atlantida krajem 2012. godine objavio je album “Premalo za san” na kojem se nalazi 10 žestokih pjesama. Atlantida djeluje od 1990. godine, naslonjena na čvrsti ritam i melodična pjevanja. Godine 1994. objavljuje prvi studijski album “Eyes of reallity”, a u svojoj drugoj fazi rada, koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, sredinom 1999. predstavlja EP “Sami u Kamenu”. Iako su 2000. godine prestali s aktivnom svirkom, bend se ponovno okuplja 2010. godine. Novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.

  Atlantida – Samo tren
  glazba: Alan Lasić
  tekst: Marija Laptalo
  arr: Atlantida

  producent: Miroslav Lesić – Lesique

  scenarij i režija: Marija Laptalo
  kamera, montaža i efekti: Dominik Miljak
  šminka: Nora Mojaš
  tehnika: Damir Omcho Marić, Julija Mačinković

  Podijeli

  Komentiraj